Search
Close this search box.

UHIĆEN 43-GODIŠNJI VOZAČ Nije imao položen vozački ispit ali je u krvi imao 2,19 promila alkohola – bit će priveden na sud!

Nasjeo na lažnu SMS poruku pa ostao bez novca

U četvrtak 11. travnja 2024., policijskim službenicima je prijavio 29-godišnjak s područja Požege da je početkom travnja 2024. na svoj mobitel zaprimio  SMS poruku s lažnim potpisom Hrvatske pošte koja je sadržavala poveznicu na krivotvorenu Internet stranicu te unio svoje bankovne podatke nakon čega mu je s računa skinut novac. Slijedi daljnje kriminalističko istraživanje, dok će zaprimljena kaznena prijava biti proslijeđena nadležnom državnom odvjetništvu.

Upozoravamo građane da ukoliko zaprime ovakve SMS poruke, koje sadržavaju poveznicu na druge internet strance, a u kojima se traži da upišu svoje podatke s kartice, budu oprezni, da ne upisuju podatke s kreditne kartice, stranicu zatvore, i obrišu SMS.
 
Prije stjecanja prava na upravljanje i pod utjecajem alkohola od 2,19  promila upravljao traktorom

U četvrtak 11. travnja 2024. oko 8.30 sati u mjestu Kukunjevac u Ulici Franje Filipovića, policijski službenici su u prometu zatekli 43-godišnjeg vozača koji je prije stjecanja prava na upravljanje i pod utjecajem alkohola od 2,19 promila upravljao traktorom. On je uhićen i smješten u posebnu prostoriju policije te će biti priveden na Prekršajni odjel Općinskog suda u Bjelovaru i protiv njega slijedi optužni prijedlog zbog počinjenih prekršaja iz Zakona o sigurnosti prometa na cestama.

Predviđena novčana kazna za navedeni prekršaj iznosi ukupno 2640 eura ili kazna zatvora u trajanju do 60 dana te zabrana upravljanja motornim vozilom „F“ kategorije u trajanju od 6 mjeseci.
 
U prometnoj nesreći sudjelovao alkoholizirani vozač

U četvrtak 11. travnja 2024. oko 15.15 sati u Požegi na raskrižju ulica Matice Hrvatske i Julija Kempfa, dogodila se prometna nesreća s materijalnom štetom između dva osobna automobila koju je skrivio 39-godišnji vozač i kojemu je na mjestu događaja naplaćena novčana kazna zbog počinjenih prekršaja iz Zakona o sigurnosti prometa na cestama. Nadalje, kod oštećenog 59-godišnjaka je utvrđena prisutnost alkohola u organizmu u koncentraciji od 2,48 promila i on je smješten u posebnu prostoriju policije do otriježnjenja, a protiv njega slijedi prekršajni nalog zbog počinjenog prekršaja iz Zakona o sigurnosti prometa na cestama.

Tijekom protekla 24 sata na području Policijske uprave požeško-slavonske dogodio se i bijeg s mjesta prometne nesreće u Pleternici u Ulici kralja Zvonimira.

Najava pojačanih mjera u prometu

Policijski službenici PU požeško-slavonske će tijekom nadolazećeg vikenda provoditi pojačane aktivnosti nadzora prometa usmjerene na sprječavanje i sankcioniranje najtežih prometnih prekršaja, a posebno će se nadzirati i sankcionirati vožnja pod utjecajem alkohola, vožnja nedopuštenom brzinom, nepropisno korištenje mobitela tijekom vožnje te korištenje sigurnosnog pojasa u vozilima, ali i svi ostali prekršaji u cestovnom prometu. Provodit će se i nadzor recidivista odnosno višestrukih počinitelja prekršaja prema kojima će se primjenjivati sve zakonom propisane mjere.

U noći sa subote na nedjelju 13./14. travnja 2024. provoditi će se preventivno-represivna akcija usmjerena na nadzor alkoholiziranosti i droga kod sudionika u prometu. Upozoravamo sve sudionike u prometu da se pridržavaju prometnih propisa.

Izvor: PU požeško-slavonska
Foto: V.Milković

Vezano
Vezano
TijelovoPL
Tijelovo u Svetištu Gospe od Suza

Blagdan Tijelova proslavljen je danas i u Svetištu Gospe od Suza u Pleternici. Misno slavlje je predvodio rektor Svetišta preč.Antun…

0DanDržavnosti
Dan državnosti u Požegi

Povodom Dana državnosti uz spomenik na Trgu 123.brigade danas su položeni vijenci i zapaljeni lampioni. Učinili su to predstavnici udruga…