Search
Close this search box.

UHIĆEN RECIDIVIST A VOZILO MU PRIVREMENO ODUZETO Vozio se iako mu je vozačka dozvola ukinuta, nije imao osobnu iskaznicu….

Osumnjičen za nedozvoljenu uporabu osobnih podataka

Policijski službenici su dovršili kriminalističko istraživanje nad 31-godišnjim hrvatskim državljaninom s područja Zaprešića kojeg se sumnjiči da je počinio kazneno djelo „Nedozvoljena uporaba osobnih podataka“. Naime, osumnjičeni je tijekom 2018. neovlašteno koristio osobne podatke 41-godišnjaka s područja Kutjeva i sklopio ugovor s telefonskim operaterom te nije platio ugovorene obveze u iznosu od preko 1.500,00 eura. Vezano za navedeno slijedi posebno izvješće kao nadopuna kaznene prijave.

Nepoznati počinitelj oštetio osobni automobil

U četvrtak 14. rujna 2023., policijskim službenicima je prijavila 54-godišnjakinja  da joj je dana 13. rujna 2023. tijekom dana u Požegi u Ulici Pape Ivana Pavla II na parkiralištu, nepoznati počinitelj oštetio osobni automobil. Policijski službenici tragaju za nepoznatim počiniteljem protiv kojeg slijedi kaznena prijava.

Požar na otvorenom prostoru

U četvrtak 14. rujna 2023. oko 16.25 sati između mjesta Mihaljevci i Golobrdci, 76-godišnjakinja je na zemljištu spaljivala suhe grane i suhu travu, a da nije poduzela sve mjere da se požar ne proširi. Tom prilikom se uslijed vjetra požar nekontrolirano proširio te je izgorjelo oko 40 kvadratnih metara travnate površine. Protiv 76-godišnjakinje slijedi optužni prijedlog zbog počinjenog prekršaja iz Zakona o zaštiti od požara.
 
Dragovoljno predao ručnu bombu

U četvrtak 14. rujna 2023. oko 17 sati u mjestu Požeška Koprivnica, 58-godišnjak je prilikom obavljanja radova pronašao ručnu bombu.

Navedenu bombu je izuzeo policijski službenik za protueksplozijsku zaštitu i pohranio u prostorije policije do uništenja.

U prometu zatečen recidivist-privremeno mu oduzeto vozilo

U četvrtak 14. rujna 2023. oko 10.45 sati u mjestu Kaptol u Veličkoj ulici, policijski službenici su u prometu zatekli 44-godišnjaka koji je ne koristeći zaštitnu kacigu i za vrijeme dok mu je vozačka dozvola ukinuta upravljao mopedom kojem je isteklo važenje prometne dozvole. Također je utvrđeno da kod sebe nije imao osobnu iskaznicu niti bilo koji drugi dokument kojim bi se provjerio njegov identitet.

Nadalje, 44-godišnjak je uhićen i priveden na Prekršajni odjel Općinskog suda u Požegi te protiv njega slijedi prekršajni nalog zbog počinjenih prekršaja iz Zakona o sigurnosti prometa na cesta i Zakona o osobnoj iskaznici, a također mu je privremeno oduzeto i vozilo kojim je upravljao.

Pod utjecajem alkohola skrivio prometnu nesreću

U četvrtak 14. rujna 2023. oko 19.45 sati u mjestu Badljevina u Ulici 30. svibnja, 44-godišnji vozač koji je pod utjecajem alkohola od 1,95 promila upravljao osobnim automobilom, uslijed neprilagođene brzine prednjim dijelom vozila udario je u zadnji lijevi dio parkiranog traktorskog radnog priključka koji je bio pridodan traktoru u vlasništvu 45-godišnjaka. Nakon udara je došlo do nekontroliranog kretanja i rotiranja te slijetanja vozila u putni kanal.

Budući da je postojala opasnost da će nastaviti s činjenjem prekršaja 44-godišnjak je smješten u posebnu prostoriju policije do otriježnjenja i protiv njega slijedi prekršajni nalog zbog počinjenih prekršaja iz Zakona o sigurnosti prometa na cestama.

Najava pojačanih mjera u prometu

Policijski službenici PU požeško-slavonske će tijekom nadolazećeg vikenda provoditi pojačane aktivnosti nadzora prometa usmjerene na sprječavanje i sankcioniranje najtežih prometnih prekršaja, a posebno će se nadzirati i sankcionirati vožnja pod utjecajem alkohola, vožnja nedopuštenom brzinom, nepropisno korištenje mobitela tijekom vožnje te korištenje sigurnosnog pojasa u vozilima, ali i svi ostali prekršaji u cestovnom prometu. Provodit će se i nadzor recidivista odnosno višestrukih počinitelja prekršaja prema kojima će se primjenjivati sve zakonom propisane mjere.

Ciljana akcija nadzora alkoholiziranosti i droga kod sudionika u prometu provodit će se u noći sa subote na nedjelju 16./17. rujna 2023.

Upozoravamo sve sudionike u prometu da se pridržavaju prometnih propisa.

Izvor: PU požeško-slavonska

Foto: V.Milković
 

Vezano
Vezano
Događaji
Zadnje objave
Fotogalerija
Norijada u Požegi
Kutjevački planinari obišli Karlovačko, Samoborsko i Žumberačko gorje
Krizma u Župi sv.Terezije Avilske Požega
Duhovsko bdjenje mladih u požeškoj Katedrali
Maturanti Gimnazije Požega