Search
Close this search box.

UHIĆEN RECIDIVIST Oduzeto mu je vozilo i određeno zadržavanje u zatvoru!

Recidivisti oduzeto vozilo i određeno zadržavanje u zatvoru

U nedjelju 5. svibnja 2024. oko 11 sati u mjestu Sulkovci, policijski službenici su u prometu zatekli 49-godišnjeg vozača koji je bez zaštitne kacige i prije stjecanja prava na upravljanje upravljao mopedom. Nadalje je utvrđeno da kod sebe nije imao prometnu dozvolu od vozila te da je višestruki počinitelj prometnih prekršaja.

Vozač je uhićen i priveden na Prekršajni odjel Općinskog suda u Požegi gdje mu je određeno zadržavanje u zatvoru u Požegi u trajanju od 15 dana i protiv njega slijedi optužni prijedlog zbog počinjenih prekršaja iz Zakona o sigurnosti prometa na cestama, a također mu je privremeno oduzeto vozilo kojim je upravljao.

Pod utjecajem alkohola upravljao traktorom

U nedjelju 5. svibnja 2024. oko 19.40 sati u mjestu Poljana u Antunovačkoj ulici, policijski službenici su u prometu zatekli 62-godišnjeg vozača koji je pod utjecajem alkohola od 2,28 promila upravljao traktorom.

Budući da je postojala opasnost da će nastaviti s činjenjem prekršaja vozač je smješten u posebnu prostoriju policije do otriježnjenja i protiv njega slijedi prekršajni nalog zbog počinjenog prekršaja iz Zakona o sigurnosti prometa na cestama.

Rezultati pojačanih mjera u prometu

Kako je bilo najavljeno i protekli vikend s ciljem osiguranja povoljnog stanja sigurnosti cestovnog prometa provedene su mjere pojačanog nadzora prometa, posebice usmjerene na tzv. ‘četiri glavne ubojice u prometu’ (alkohol, brzina, sigurnosni pojas i mobitel) kao i na recidiviste, odnosno višestruke počinitelje prometnih prekršaja.

Tijekom provođenja aktivnosti na području PU požeško-slavonske utvrđeno je ukupno 110 prekršaja, od čega izdvajamo po pet prekršaja upravljanja vozilom pod utjecajem alkohola i korištenja mobitela tijekom vožnje, osam prekršaja nekorištenja sigurnosnog pojasa i 69 prekršaja nepoštivanja dopuštenih brzina kretanja, a zatečena su i tri recidivista.

Najveća novčana kazna predviđena je za prekršaj koji se dogodio u nedjelju 5. svibnja 2024. oko 2.05 sati u Požegi u Ulici Jurja Križanića gdje su policijski službenici u prometu zatekli osobni automobil kojim je upravljao vozač koji neposredno prije zaustavljanja nije postupio po znakovima policijskih službenika već je nastavio vožnju makadamskim putem u smjeru Ulice kralja Petra Svačića gdje je i zaustavljen. Policijski službenici su utvrdili da je vozilom upravljao vozač starosti 30 godina kod kojeg je ispitivanjem alkoholiziranosti utvrđena prisutnost alkohola u organizmu u koncentraciji od 1,14 promila, također je utvrđeno da mu je vozačka dozvola oduzeta i ukinuta zbog negativnih bodova te izrečena zaštitna mjera zabrane upravljanja vozilom „B“ kategorije.

Vozač je uhićen i smješten u posebnu prostoriju policije do otriježnjenja i priveden na Prekršajni odjel Općinskog suda u Požegi te mu je izdan optužni prijedlog na novčani iznos od 3690,00 eura i zaštitna mjera zabrane upravljanja vozilom „B“ kategorije u trajanju od 17 mjeseci.
 

Izvor: PU požeško-slavonska
Foto: pixnio

Vezano
Vezano
TijelovoPL
Tijelovo u Svetištu Gospe od Suza

Blagdan Tijelova proslavljen je danas i u Svetištu Gospe od Suza u Pleternici. Misno slavlje je predvodio rektor Svetišta preč.Antun…

0DanDržavnosti
Dan državnosti u Požegi

Povodom Dana državnosti uz spomenik na Trgu 123.brigade danas su položeni vijenci i zapaljeni lampioni. Učinili su to predstavnici udruga…