Search
Close this search box.

UKLJUČITE SE Savjetovanje s javnošću u svezi nacrta Strategije razvoja urbanog područja grada Požege za financijsko razdoblje od 2021. do 2027. godine

Grad Požega je 2. ožujka 2023. godine pokrenuo postupak Savjetovanja s javnošću u svezi nacrta Strategije razvoja urbanog područja grada Požege za financijsko razdoblje od 2021. do 2027. godine. Podsjetimo, Strategija razvoja urbanog područja grada Požege za financijsko razdoblje od 2021. do 2027. godine je akt strateškog planiranja u okviru politike regionalnog razvoja, koji služi kao multi-sektorski strateški okvir kojim se planira razvoj Urbanog područja grada Požege kao cjeline unutar jasno definiranog vremenskog razdoblja, odnosno u ovom slučaju predstavlja preduvjet za korištenje ITU mehanizma za sedmogodišnje razdoblje u skladu s višegodišnjim financijskim okvirom kohezijske politike Europske unije. Urbano područje grada Požege čine: Grad Požega, Grad Pleternica, Općina Jakšić, Općina Velika, Općina Kaptol i Općina Brestovac.
Cilj izrade Strategije razvoja urbanoga područja grada Požege za financijsko razdoblje od 2021. do 2027. godine je definiranje zajedničkih smjerova razvoja urbanoga područja, predlaganje zajedničkih pravaca djelovanja, olakšavanje provedbe zajedničkih projekata – drugim riječima razvoj „zajedničke strateške vizije“ koja nadilazi administrativne granice i stvara sinergije koje koriste urbanom području u cjelini. Strategija predstavlja preduvjet za korištenje ITU mehanizma, tj. mehanizma integriranih teritorijalnih ulaganja.
Ovim putem još jednom pozivamo zainteresiranu i stručnu javnost da se uključi u izradu navedene Strategije, davanjem svojih mišljenja, primjedbi i prijedloga.
Molimo sve zainteresirane, da za dostavu mišljenja, primjedbi i prijedloga na objavljeni Nacrt Strategije razvoja urbanog područja grada Požege za financijsko razdoblje od 2021. do 2027. godine koriste isključivo Obrazac (u prilogu) i dostave ga na e-mail adresu: jelena.vidovic@pozega.hr kako bi se omogućila što kvalitetnija obrada pristiglih mišljenja, primjedbi, prijedloga i komentara. Predmetno savjetovanje s javnošću otvoreno je do 31. ožujka 2023. godine.

Izvor: pozega.hr

Vezano
Vezano