Search
Close this search box.

UO PLESNA RADIONICA ILIJANE LONČAR Mlade plesačice Lara Crnković i Karla Mežnarić u finalu projekta “Mali koreograf” ovu subotu u Zadru

Lara Crnković (9 godina )i Karla Mežnarić (10 godina) plesačice Umjetničke organizacije Plesna radionica Ilijane Lončar ovaj će vikend sudjelovati u projektu “Mali koreograf” sa  autorskim koreografijama koje su samostalno stvarale u svom domu preko ljetnih praznika . Plesna udruga Gesta iz Zadra organizator je ovog zanimljivog projekta koji će se održati u subotu 28. listopada 2023. u Kazalištu lutaka Zadar. Na natječaj je pristiglo 24 koreografije od kojih je odabrano njih 14 za finalnu večer.
Mali koreograf je koncept zamišljen kao  susret djece od 6 do 14 godina koji se samostalno prijavljuju sa svojim plesnim materijalima. Bilo je potrebno  samostalno osmisliti koreografiju, izabrati glazbu i osmisliti scenski izgled kostima i koreografije. 
Stručno povjerenstvo će izabrane koreografije ocjenjivati po sljedećim kriterijima.
– plesni nastup (koreografija, izvedba, tehnika)
maštovitost i kreativnost koreografije
– izbor glazbe (adekvatno uzrastu i tehničkim mogućnostima izvedbe plesača)
– scenski izgled (kostimografija)
– ukupan dojam.
Idejna začetnica projekta, Nena Jurišić ističe da je cilj “Malog koreografa”  prvenstveno motivacija djece. Kroz ples, maštu i kreativnost želi se potaknuti na samostalno stvaranje plesnih sekvenci i slaganje koreografija koji će ih možda dodatno motivirati na bavljenje plesnom i izvedbenom umjetnošću, ali možda i motivirati za budući poziv. Sudjelovanjem u ovakvom projektu kod djece se stvara jedna vrsta odgovornosti i ozbiljnosti koju nosi prijava pojedinca. Svakako cilj je i upoznavanje i druženje djece iz različitih sredina, ali i širenje njihovih plesnih vidika promatranjem radova ostalih sudionika. 

Izvor: Ilijana Lončar

Vezano
Vezano