Search
Close this search box.

UO PLESNA RADIONICA ILIJANE LONČAR Ovog vikenda sudjeluju na 14.hrvatskom natjecanju plesača suvremenog plesa u Zagrebu

Umjetnička organizacija Plesna radionica Ilijane Lončar pripremila je i ove godine 4 plesačice za 14. hrvatsko natjecanje plesača suvremenog plesa koje će se održati ovaj vikend u Zagrebu 28. – 30. listopada 2022. u Centru za kulturu Trešnjevka.
Proglašenje pobjednika i gala predstava biti će 30. listopada u 11.00 sati.


U A kategoriji predstavit će se Zara Šubara s koreografijom ” RASPADNUTO – SLOŽENA” i Karla Mežnarić s koreografijom ” VIOLONČELO U MENI”. U C kategoriji pleše Marta Matošević “VISIBLE IN THE DARK”, a u D kategoriji Hana Krpan će otplesati ” KISS THE RAIN”. Sve koreografije mentorirala je i koreografirala plesna pedagoginja Ilijana Lončar.
Natjecanje Mia Čorak Slavenska je godišnje natjecanje za plesačice i plesače suvremenog plesa koje je Hrvatska glazbena mladež pokrenula s koreografima Dinkom Bogdanićem i Desankom Virant. Svim natjecateljima dodjeljuju se priznanja, a prema uspješnosti diplome, novčane nagrade, plaćeno sudjelovanje na ljetnim radionicama te nagrade sponzora. Natjecanja, seminari, radionice te susreti mladih plesača i njihovih mentora imaju nezaobilaznu ulogu u motivaciji, navikavanju na javne nastupe i podizanju kvalitete izvedbe darovitih pojedinaca u suvremenom plesu.
Hrvatska glazbena mladež u suradnji s Centrom za kulturu Trešnjevka u Zagrebu, organizira Natjecanje Mia Čorak Slavenska, čime žele stimulirati interes mladih ljudi za suvremeni ples – kako u smislu aktivnog i profesionalnog plesanja, tako i u smislu stvaranja educirane publike umjetničkih sadržaja. Svoje ime – Mia Čorak Slavenska – natjecanje je dobilo prema najslavnijoj hrvatskoj baletnoj umjetnici, a održava se svake godine.
Izvor: UO Plesna radionica Ilijane Lončar

Vezano
Vezano