Najčitanije

 • Fotogalerije

  UO PLESNA RADIONICA ILIJANE LONČAR U subotu i nedjelju na Festivalu malih plesnih formi u Zagrebu

  Umjetnička organizacija Plesna radionica Ilijane Lončar gostuje ovaj vikend 12.- 13. studenog u zagrebačkom Kazalištu Knap u sklopu Festivala malih plesnih formi. Organizator festivala je udruga Ples i dijete, daCi Hrvatska čija je UO Plesna radionica Ilijane Lončar dugogodišnja članica, a od ove godine je gđa Ilijana Lončar odabrana za potpredsjednicu udruge. Na dvodnevno gostovanje putuje 18 plesačica 4. i 5. razreda OŠ s koreografijom ” Black and white world”. U bogatom programu sudjeluje 14 članica sa ukupno 170 plesača iz umjetničkih plesnih škola, plesnih odjela glazbenih škola, baletnih studija, plesnih klubova te poliklinike Suvag. Plesači dolaze iz Šibenika, Zadra, Rijeke, Karlovca, Koprivnice, Zagreba, Velike Gorice, Poreča, Požege i Osijeka. Osim nastupa u festivalskom programu djeca će imati priliku pohađati plesne radionice suvremenog i urbanog plesnog izričaja u Školi suvremenog plesa Ane Maletić.

  Dance and the Child International (daCi) je neprofitna međunarodna organizacija osnovana s ciljem promicanja rasta i razvoja plesa za djecu i mlade u svim zemljama svijeta. Osnovana je 1978. godine u Edmontonu, Kanada, da bi već 1980. postala autonomnim ogrankom krovne svjetske organizacije za ples – CID (Conseil International de la Danse) pri UNESCU, Pariz. S članstvom u gotovo 30 zemalja svijeta, daCi je jedinstvena asocijacija pojedinaca i grupa koja promiče ideju da svako mlado biće ima pravo na kreativni izraz pokretom i plesom, bez obzira na rasnu, vjersku, spolnu, etničku, nacionalnu ili socijalnu pripadnost.

  Ciljevi daCi- ja:
  • Omogućiti djeci i mladeži cijeloga svijeta da dožive ples kao stvaraoci, izvođači i gledaoci.
  • Zalagati se za pravo na očuvanje kulturnog nasljeđa uključivanjem svih oblika plesnog izraza te razvijanjem svijesti o njihovoj sociološkoj i kulturološkoj različitosti.
  • Poticati uvođenje plesnog odgoja u općeobrazovni sustav na državnoj razini i u lokalne programe šire društvene zajednice.
  • Omogućiti međunarodne kontakte i suradnju među članstvom, posebice na području nastavnih planova i programa.
  • Poticati i omogućiti znanstvene projekte i istraživanja u svim vidovima plesa za djecu i mladež.

  Izvor: UO Plesna radionica Ilijane Lončar

  Mudra izreka

 • “Tko nikad ne putuje, živi život pun predrasuda” (Carlo Goldoni)

 • Najnovije

 • Program Kazališta u veljači