Search
Close this search box.

UO PLESNA RADIONICA ILIJANE LONČAR Uspješno predstavljanje na Festivalu malih plesnih formi u Zagrebu

U zagrebačkom Kazalištu Knap  plesalo je  više od 100 plesača iz cijele Hrvatske. Požešku plesnu scenu predstavile su  3 mlade plesačice Umjetničke organizacije Plesna radionica Ilijane Lončar sa svojim autorskim solo izvedbama. Lara Crnković otplesala je koreografiju ” Piano in me”, Laura Rezo ” Izgubljena u pustinji”, a Karla Mežnarić ” Svjetlo u tami”. Mnogobrojna publika snažnim i dugotrajnom pljesklm nagradila je sve tri nadahnute izvedbe.

U programu Festivala malih plesnih formi u organizaciji Udruge Ples i dijete – daCi Hrvatska, susreću se  mladi plesači, mentori i profesori, razmjenjujući znanja i iskustva, a sve s ciljem razvoja razumijevanja i zanimanja za plesnu umjetnost. 
Dugogodišnja grupna članica ove jedinstvene  udruge je i naša Umjetnička organizacija Plesna radionica Ilijane Lončar, a plesna pedagoginja Ilijana Lončar ujedno je nedavno  izabrana  za dopredsjednicu udruge sa sjedištem u Zagrebu.

Uz nastupe svi sudionici imali su priliku pohađati 6 kreativnih plesnih radionica u Kazalištu Knap i Školi suvremenog plesa Ane Maletić,  najstarijoj hrvatskoj  obrazovnoj plesnoj ustanovi u kojoj je maturirala i naša profesorica Ilijana.

Cjelokupni program Festivala možete pogledati putem linka https://www.youtube.com/live/8rXuoHpZLE0?si=68UXZzUbAY3GYubM

Festival malih plesnih formi zbog svoje uspješne koncepcije i realizacije poprimio je tradicionalni karakter jer se za članove Udruge neprekinuto provodi od 2010. godine.

Cilj Festivala je upoznavanje s prvenstveno suvremenom plesnom umjetnošću i promicanje plesne kulture među djecom i mladima, zatim međusobno druženje sudionika, poticanje na toleranciju i prihvaćanje različitosti u doživljaju plesa te, u konačnici, poticanje na sustavno bavljenje plesnom kulturom i plesom kao umjetničkim izrazom.

Izvor: UO Plesna radionica Ilijane Lončar

 

Vezano
Vezano
TijelovoPL
Tijelovo u Svetištu Gospe od Suza

Blagdan Tijelova proslavljen je danas i u Svetištu Gospe od Suza u Pleternici. Misno slavlje je predvodio rektor Svetišta preč.Antun…

0DanDržavnosti
Dan državnosti u Požegi

Povodom Dana državnosti uz spomenik na Trgu 123.brigade danas su položeni vijenci i zapaljeni lampioni. Učinili su to predstavnici udruga…