Najčitanije

 • Fotogalerije

  UOČI BLAGDANA SVIH SVETIH Gradonačelnik Požege obišao groblja na kojima je završeno uređenje postojećih te izgradnja novih objekata

  Gradonačelnik Požege Željko Glavić, pročelnica Upravnog odjela za komunalne djelatnosti i gospodarenje Andreja Menđel i direktor Komunalca Požega d.o.o. Domagoj Lovrić obišli su uoči blagdana Svih svetih groblja Svetog Ilije, Svete Elizabete i Krista Kralja na kojima je završeno uređenje postojećih te izgradnja novih objekata.


  Na Groblju sv. Ilije očišćen je i impregniran kamen i sanirane su fuge kod križa kojeg je u spomen hrvatskim braniteljima izgradio Grad Požega 1995. godine. Betoniran je prilaz groblju sa zapadne strane, saniran vanjski južni dio groblja i uređena zemljana površina uz novoizgrađenu ogradu sa zapadne strane gdje će biti posijana trava.


  Oličene su fasade i vrata kapelice i mrtvačnice na Groblju svete Elizabete dok je na Groblju Krista Kralja očišćen i impregniran kameni podest centralnog križa te su sanirane fuge između kamenih ploča. Oličene su klupe i postavljena nova plastificirana postolja za svijeće koja su sada smještena ispred kamenog podesta kod centralnog križa kako se kamen ne bio oštetio uslijed curenja voska. Očišćen je i impregniran paljeni kamen ispred odarnice te u unutrašnjosti ceremonijalnog objekta. Kod grobnog polja br. 4 izgrađen je novi zdenac.


  I ove će godine na blagdan Svih svetih djelatnici Komunalca Požega d.o.o. tijekom cijeloga dana brinuti o čistoći groblja te redovitim obilaskom groblja paziti da ne dođe do zapaljenja lampiona.


  Kako bi se izbjegle velike gužve na blagdan Svih svetih, građane pozivamo da cvijeće i svijeće na grobove svojih najmilijih donesu dan uoči blagdana.

  Izvor: pozega.hr

  Mudra izreka

 • „Beskoristan život je isto što i rana smrt” ( Johann Wolfgang Goethe )

 • Najnovije