Search
Close this search box.

UOČI BLAGDANA SVIH SVETIH Gradonačelnik Požege obišao groblja na kojima je završeno uređenje postojećih te izgradnja novih objekata

Gradonačelnik Požege Željko Glavić, pročelnica Upravnog odjela za komunalne djelatnosti i gospodarenje Andreja Menđel i direktor Komunalca Požega d.o.o. Domagoj Lovrić obišli su uoči blagdana Svih svetih groblja Svetog Ilije, Svete Elizabete i Krista Kralja na kojima je završeno uređenje postojećih te izgradnja novih objekata.


Na Groblju sv. Ilije očišćen je i impregniran kamen i sanirane su fuge kod križa kojeg je u spomen hrvatskim braniteljima izgradio Grad Požega 1995. godine. Betoniran je prilaz groblju sa zapadne strane, saniran vanjski južni dio groblja i uređena zemljana površina uz novoizgrađenu ogradu sa zapadne strane gdje će biti posijana trava.


Oličene su fasade i vrata kapelice i mrtvačnice na Groblju svete Elizabete dok je na Groblju Krista Kralja očišćen i impregniran kameni podest centralnog križa te su sanirane fuge između kamenih ploča. Oličene su klupe i postavljena nova plastificirana postolja za svijeće koja su sada smještena ispred kamenog podesta kod centralnog križa kako se kamen ne bio oštetio uslijed curenja voska. Očišćen je i impregniran paljeni kamen ispred odarnice te u unutrašnjosti ceremonijalnog objekta. Kod grobnog polja br. 4 izgrađen je novi zdenac.


I ove će godine na blagdan Svih svetih djelatnici Komunalca Požega d.o.o. tijekom cijeloga dana brinuti o čistoći groblja te redovitim obilaskom groblja paziti da ne dođe do zapaljenja lampiona.


Kako bi se izbjegle velike gužve na blagdan Svih svetih, građane pozivamo da cvijeće i svijeće na grobove svojih najmilijih donesu dan uoči blagdana.

Izvor: pozega.hr

Vezano
Vezano