Search
Close this search box.

UOČI DANA SJEĆANJA Članovi HDZ-a odali počast žrtvama Vukovara i Škabrnje

Uoči Dana sjećanja na žrtve Domovinskog rata i Dana sjećanja na žrtvu Vukovara i Škabrnje članovi Hrvatske demokratske zajednice su se, na poziv GO HDZ Požega, okupili u Vukovarskoj ulici kako bi paljenjem lampiona odali počast žrtvama Vukovara i Škabrnje. Lampioni su zapaljeni i podno biste dr.Franje Tuđmana.
– Večeras u ovoj ulici, koja s ponosom nosi ime Grada Heroja i pred bistom dr.Franje Tuđmana, utemeljitelja moderne hrvatske države, članovi HDZ-a, u zajedništvu sa svim građanima, svjedoče domoljublju polažući svijeće s molitvom na usnama za žrtve Vukovara, za žrtve Škabrnje i svim hrvatskim braniteljima. Na taj način, nadamo se, da ćemo prenijeti one temeljne vrijednosti na generacije koje dolaze da bi oni mogli graditi bolju i uspješniju hrvatsku državu – rekao je predsjednik GO HDZ Požega dr.sc. Borislav Miličević.
– Okupili smo se danas na križanju Ulice dr.Franje Tuđmana i Vukovarske, na jednom simboličnom mjestu, koje sažima povijest Hrvatske i paljenjem lampiona i molitvom odali smo počast svim žrtvama Domovinskog rata, žrtvi Vukovara i Škabrnje. Sutra ćemo se žrtvamai pokloniti u Kolonama sjećanja, neki u Vukovaru a neki u Škabrnji, u jedinstvenoj koloni sjećanja, u koloni kakvu hrvatska država, koja je teško i krvavo izborena 90-ih godina, i zaslužuje – dodala je predsjednica ŽO HDZ-a Antonija Jozić. Pozvala je također građane da i oni upale lampione na ulicama ili u svojim prozorima.

Tekst i foto: V.Milković

Vezano
Vezano