Search
Close this search box.

UOČI DODJELE „OSKARA ZNANJA” Među 348 najuspješnijih učenika u Hrvatskoj ove godine je i šestero iz Požeštine

Već godinama najuspješnijim učenicima na državnim i međunarodnim natjecanjima Agencija za odgoj i obrazovanje (AZOO) dodjeljuje posebno priznanje Oskar znanja. – Nakon dvije godine online dodjele Agencija za odgoj i obrazovanje s veseljem najavljuje ovogodišnju dodjelu Oskara znanja učenicima pobjednicima državnih i međunarodnih natjecanja u znanju, glazbi i plesu u školskoj godini 2021./2022. Svečana dodjela održat će se u sportskoj dvorani XV. gimnazije u Zagrebu 13. i 14. lipnja 2022. godine –  javljaju iz Agencije za odgoj i obrazovanje.
Nagradu za uspjeh na državnom natjecanju dobit će 348 učenika, a za međunarodna natjecanja 22. Među 348 učenika nalazi se i njih šestero s područja Požeštine.

 

Lana Radošić učenica je Gimnazije Požega a Oskar znanja dobit će za osvojeno 1.mjesto na državnom natjecanju iz hrvatskog jezika. Njena mentorica je bila Ana Rajner.
Čak pet Oskara osvojili su učenici Glazbene škole Požega i to:
*za 1.mjesto na 59. natjecanju učenika i studenata glazbe i plesa – glasovirski duo IV kategporija Ema Kovačević i Hana Knežević s voditeljicom Mateom Šeremet.
*za 1.mjesto na 60.hrvatskom natjecanju učenika i studenata glazbe i plesa
– flauta III kategorija Margareta Jakobović (voditeljica Barbara Kšenk)
– rog V kategorija Fran Matić ( voditeljica Kristina Banovac)
– tuba III kategorija Laura Vincer (voditelj Ivan Luladžić)

Oskar znanjaehe na državnim i međunarodnim natjecanjima, ove se godine dodjeljuje 18. puta. Čestitamo našim najuspješnijim učenicima.

Izvor: srednja.hr/ Gimnazija Požega/ Glazbena škola Požega
Pripremila: V.MilkovićV.Milković

Foto: Jutarnji list

Vezano
Vezano