Search
Close this search box.

UOČI FESTIVALA „ZLATNE ŽICE SLAVONIJE” Objavljen Natječaj „Uredimo svoju Požegu” – izbor najuređenijeg izloga i poslovnog prostora

 Jednu dobru akciju i hvale vrijedan projekt koji je godinama provođen u gradu Požegi, a to je ocjenjivanje i nagrađivanje najljepšeg izloga i poslovnog prostora tvrtki i ugostiteljskih objekata za vrijeme požeškog festivala, nastavio je provoditi unazad sedam godina tjednik Kronika požeško-slavonska i Udruga Požeški čuvari baštine, uz pokroviteljstvo TZ Grada Požega i Grada Požega.
Kako je i samim Požežanima stalo da njihov grad bude uređen u vrijeme festivala, oni su tu tradiciju nastavili, uređivali svoje izloge u trgovinama, tvrtkama, ugostiteljskim objektima, ustanovama, bankama, dostojno našoj tradiciji i baštini kojom bi se trebali ponositi. Stoga je dobru praksu, određenog ocjenjivanja i vrednovanja tog truda i kreacije, nakon nekoliko godina zaborava, prije sedam godina prepoznalo uredništvo tjednika Kronika požeško-slavonska, vratilo ocjenjivanje ali i nagrađivanje svih učesnika kroz projekt „Uredimo svoju Požegu“. Tako je tradicija stara preko dva desetljeća ponovno vraćena, prvenstveno onima koji od uređenja svojih izloga za vrijeme požeškog Festivala nisu odustali, ali i da potaknemo nove sudionike da se uključe u ovaj lijepi običaj.
 – Godinama sam bio član komisije za ocjenu izloga, ujedno kao urednik tjednika Kronika sam i fotografirao sve uspješne izloge i to objavljivao na stranicama Kronike i našeg portala www.pozeska-kronika.hr  Smatrao sam da ne treba ukidati nešto što je dobro, što je pozitivno, što nam treba, posebno stoga što to rade i drugi slavonski gradovi koji imaju svoje festivale, vezove, smotre, nego da će se to i nagrađivati. Uredništvo tjednika Kronika nije dozvolilo da jedna takva lijepa akcija ode u zaborav, nego upravo nastavljamo s 6. Natječajem za najljepši izlog i ove godine u sklopu projekta „Uredimo svoju Požegu“. Proteklih godina na naš poziv prijavilo se svaki puta po dvadesetak sudionika koji su uredili svoje izloge. Svi sudionici su dobili zahvalnice i priznanja za svoj trud, a najbolji su i nagrađeni novčanim i ostalim vrijednim nagradama sponzora naše akcije. Pokrovitelj glavne novčane nagrade od 150 eura bit će požeški gradonačelnik dr. sc. Željko Glavić, koji je odmah podržao ovu akciju  – istakao je urednik tjednika Kronika Vladimir Protić, koji poziva sve da i ove godine, posebno što se vratio i stari naziv Festival Zlatne žice Slavonije, urede svoje izloge, iznesu svoju baštinu, prikažu je gostima grada Požega u vrijeme tri dana festivala, te time doprinesu da naš grad bude najljepši.
Poziva i sponzore koji se žele uključiti u projekt i nagraditi najuspješnije uređene izloge da se jave u redakciju tjednika Kronika a mi ćemo im organizirati besplatnu promociju njihove tvrtke ili obrta kroz provođenje Natječaja i prilikom dodjele nagrada.
Tjednik Kronika požeško-slavonska stoga poziva sve da urede svoje izloge i poslovne prostore, u tjednu festivala, da se prijave za sudjelovanje u projektu „Uredimo svoju Požegu“ na e-mail: pozeska.kronika@gmail.com  ili broj mob: 098/464-174, sa svojim uradcima, a komisija će sve obići u petak 01. rujna u dopodnevnim satima od 9 – 12 sati. Prilikom obilaska svim učesnicima će biti podijeljene Zahvalnice za sudjelovanje u akciji, te će biti obaviješteni o mjestu i vremenu uručenja novčanih nagrada, nagrada sponzora i Priznanja za najbolje uređene izloge. Svečano uručenje nagrada za najljepše izloge bit će u subotu 02. rujna na pozornici u sklopu 5. Otvorenog prvenstva u roštiljanju „Grill Slavonica Zlatne žice 2023.“ u Parku kraj Orljave od 13 sati.


Izvor: Kronika požeško-slavonska

Vezano
Vezano