Search
Close this search box.

UPISI U POŽEŠKE SREDNJE ŠKOLE I ove godine apsolutni hit je Tehnička škola a u poljoprivrednom kraju nema interesa za – poljoprivredu!

Nakon ljetnog upisnog roka u požeške srednje škole za školsku godinu 2024./25.gofinu je jasno: ‘povijest se ponavlja’ – Tehnička škola je i ove godine apsolutni hit!
– Ukupno smo planirali upisati 144 učenika u prve razrede a prijavilo se njih 241. Dakle, sa zadovoljstvom mogu reći da smo na tragu prošle godine i da smo i dalje najtraženija škola – kazao je ravnatelj Zoran Galić. Za jesen, dodao je, ostala su samo tri slobodna mjesta za zanimanje strojarski računalni tehničar.
Zadovoljna je i ravnateljica Obrtničke škole Iva Šnajder iako je za jesenski upisni rok ostalo slobodnih mjesta. Jer, kako je nekad bilo….- Osobno sam jako zadovoljna jer smo upisali 108 učenika od 132 koliko nam je dozvoljeno. Tu treba reći da je naš plan bio u šest razrednih odjela upisati 120 učenika ali nam je naše Ministarstvo, obzirom na potrebe tržišta, u dva razredna odjela povećalo broj učenika. To su odjeli u kojima se obrazuju konobari, kuhari, zidari, tesari, soboslikari…tu ima slobodnih mjesta za jesenski rok. Posebno želim istaći kako smo upisali i 18 učenika iz Brodsko-posavske županije – rekla je I.Šnajder.
Najmanje zadovoljstva nakon ljetnog upisnog roka ima u Poljoprivredno-prehrambenoj školi. Iako smo poljoprivredni kraj, za poljoprivredna zanimanja ni ove godine nije bilo željenog interesa pa je od 116 planiranih upisano samo 62-oje učenika. U svim zanimanjima još ima slobodnih mjesta za jesenski rok.
Ekonomska škola je ove godine planirala upisati 100 učenika u prve razrede i u tome je gotovo uspjela već u ljetnom roku – za jesen su slobodna ostala samo dva mjesta među upravnim referentima u izdvojenom odjelu u Pleternici.
U obje požeške gimnazije ostalo je slobodnih mjesta za jesenski upisni rok, Konkretno, Gimnazija Požega je planirala upisati 128 učenika a slobodno je ostalo 2 mjesta u prirodoslovno- matematičkom usmjerenju i 9 u jezičnom. Katolička gimnazija Požega je planirala upisati 52 učenika a za jesen je ostalo slobodno 11 mjesta u općoj i 7 u jezičnoj gimnaziji.

Tekst: V.Milković
Foto: Tehnička škola Požega

Vezano
Vezano