Search
Close this search box.

UPOZORENJE POLICIJE U noći između subote i nedjelje posebno će se kontrolirati alkoholiziranost vozača!

Pronašla minu

U četvrtak 25. travnja 2024. u mjestu Batinjani, 45-godišnjakinja je prilikom izvođenja radova na poljoprivrednoj površini pronašla minu za koju je utvrđeno da je zaostala iz Domovinskog rata.

Navedenu minu je izuzeo policijski službenik za protueksplozijsku zaštitu i pohranio u prostorije policije do uništenja.

Pod utjecajem alkohola od 1,99 promila upravljao osobnim automobilom

U četvrtak 25. travnja 2024. oko 22.50 sati u Požegi na Trgu Svetog Trojstva, policijski službenici su u prometu zatekli 41-godišnjeg vozača koji je pod utjecajem alkohola od 1,99 promila upravljao osobnim automobilom.

Budući da je postojala opasnost da će nastaviti s činjenjem prekršaja vozač je smješten u posebnu prostoriju policije i protiv njega slijedi prekršajni nalog zbog počinjenog prekršaja iz Zakona o sigurnosti prometa na cestama.

Prometna problematika

Tijekom protekla 24 sata na području Policijske uprave požeško-slavonske dogodio se bijeg s mjesta prometne nesreće u Požegi u Ulici Hrvatskih branitelja.
 
Najava pojačanih mjera u prometu

Policijski službenici PU požeško-slavonske će tijekom nadolazećeg vikenda provoditi pojačane aktivnosti nadzora prometa usmjerene na sprječavanje i sankcioniranje najtežih prometnih prekršaja, a posebno će se nadzirati i sankcionirati vožnja pod utjecajem alkohola, vožnja nedopuštenom brzinom, nepropisno korištenje mobitela tijekom vožnje te korištenje sigurnosnog pojasa u vozilima, ali i svi ostali prekršaji u cestovnom prometu.

Provodit će se i nadzor recidivista odnosno višestrukih počinitelja prekršaja prema kojima će se primjenjivati sve zakonom propisane mjere.

U noći sa subote na nedjelju 27./28. travnja 2024. provoditi će se preventivno-represivna akcija usmjerena na nadzor alkoholiziranosti kod sudionika u prometu i nadzor brzine kretanja vozila.

Upozoravamo sve sudionike u prometu da se pridržavaju prometnih propisa.
 

Izvor: PU požeško-slavonska

Foto: pixnio

Vezano
Vezano
Događaji
Zadnje objave
Fotogalerija
Norijada u Požegi
Kutjevački planinari obišli Karlovačko, Samoborsko i Žumberačko gorje
Krizma u Župi sv.Terezije Avilske Požega
Duhovsko bdjenje mladih u požeškoj Katedrali
Maturanti Gimnazije Požega