Search
Close this search box.

USKRS NA 780 KILOMETARA DUGOM PUTU SV. JAKOVA Tomica Perković prešao trećinu rute do Santiago de Compostela kamo je pošao pješice!

Hrvatski branitelj iz Pleternice Tomica Perković na uskrsnoj misi je bio u katedrali Djevice Marije u Burgosu. Jedno je to od mjesta na 780 kilometara dugom putu sv.Jakova koji završava u Santiago de Compostela a kamo se Tomica uputio pješice na hodočašće. S njim je prijatelj iz Novalje Dean Antonović.
– Do sada smo prešli 240 km s prosjekom od 30 km dnevno. Prošli smo planinski prijevoj na Pirineima, preko Pamplone i prekasnih mjesta u regiju Navarre. Dva dana smo hodali kroz nepregledne predjele pokrajine La Rioja poznate po svjetskoj proizvodnji vina, grad Logronjo ,pa evo sve do regije Burgos. Sutra će nam osvanuti Uskrsnje jutro u mjestu Villafranca Montes de Oca, 36 km od grada Burgosa. Plan je ujutro nakon uskršnjeg doručka u prenoćištu krenuti prema gradu Burgosu. Tamo planiramo nazočiti svetoj misi u Katedrali Djevice Marije – napisao nam je sinoć u poruci T.Perković. Naravno, nije zaboravio dodati:
– Koristimo prigodu da pučanstvu Požeško-slavonske županije poželimo Sretan Uskrs s Puta Sv.Jakova u Španjolskoj. Tomo i Dean.

Inače, Tomica i Dean na put su krenuli 8.travnja.

Pripremila: V.Milković

Foto: T.Perković

Vezano
Vezano