Search
Close this search box.

USPJEH POŽEŽANKE Mateja Raljević s kolegicom Tenom Risek iz Varaždina, postala brončana na europskom natjecanju EuroSkills Gdańsk 2023.

Iz Poljske u Hrvatsku stigle su iznimno lijepe vijesti u obliku medalje brončanog sjaja s natjecanja EuroSkills Gdańsk 2023. Tim koji je predstavljao Hrvatsku činile su Tena Risek iz Varaždina i Mateja Raljević iz Požege koje su brončanu medalju osvojile u kategoriji „Fashion Design and Technology Team Challenge“ pod budnim okom mentorice Vere Tomić Žager, profesorice Obrtničke škole Požega.
EuroSkills je najveći događaj izvrsnosti u strukovnom obrazovanju i vještinama u Europi, a ove godine okupio je 600 kvalificiranih mladih profesionalaca, mlađih od 25 godina iz 32 zemlje, koji su sudjelovali u natjecanjima i demonstracijama u 43 različite vještine i zanata.
Mateja i Tena svoje vještine pokazale su izradom modula čiji krajnji rezultat je bila parka, odnosno duža jakna za koju su samostalno napravile čitav prototip, od krojenja, šivanja i dorade. Uz parku, brončane djevojke morale su svladati i dodatne module koji su obuhvatili modeliranje prema industrijskim standardima, ručno crtanje kolekcije i tehničko crtanje u programu.
Za vjerovati je kako je ovo samo jedan u nizu uspjeha djevojaka, jer su i Mateja i Tena po završetku srednjoškolskog obrazovanja upisale studij Odjevno inženjerstvo gdje nastavljaju razvijati svoje vještine dizajniranja i izrade kreacija europskoga sjaja.

Izvor: pszupanija.hr

Vezano
Vezano
Događaji
Zadnje objave
Fotogalerija
Besplatna kontrola tlaka i šećera u krvi
 Svetkovina Uskrsnuća Gospodnjega u požeškoj Katedrali
Blagoslov hrane u Pleternici
Uskrsni sajam i podjela posnog obroka u Požegi
Misa večere Gospodnje