Search
Close this search box.

USPRKOS KIŠI 1.Susret malih planinara Hrvatske u Drenovcu okupio oko 300 djece – „Za planinare nema lošeg vremena, samo loše opreme!”

Za planinare nema lošeg vremena, samo loše opreme” – ovo je još jedna misao, uz svima znanu ”Umor prolazi, zadovoljstvo ostaje”, kojom se rukovode ljubitelji hodanja u prirodi, pa stoga nije čudo što se danas njih više od 300 iz 13 hrvatskih planinarskih društava okupilo u Brodskom Drenovcu na 1.Susreta malih planinara Hrvatske. Inicijator ovog okupljanja je Planinarsko društvo „Zanatlija” iz Osijeka.
– Mi smo sve pokrenuli, očekujemo dolazak planinarskih društava koja imaju u programu rad s djecom. Prijavljeno nam je bilo preko 600 sudionika ali, obzirom na ove vremenske prilike, vidjet ćemo koliko će ih doći. Namjerno nismo htjeli odustati od ovog susreta jer, planinari nikad ne odustaju zbog lošeg vremena. Nadam se da će ovo biti tradicija iako ima puno posla oko organizacije. Nama je jako važan rad s djecom budući da djeca puno vremena provedu pred ekranima i na mobitelima, a na ovaj način ih želimo izvući u prirodu, na druženje i tako zaštititi njihovo i fizičko i mentalno zdravlje – rekla nam je Sanja Vladović, članica Izvršnog odbora PD Zanatlija.
Za najmlađe planinare je bilo predviđreno da prođu poučnom stazom „Dr.Andrija Štampar” ali i da sudjeluju u raznim igrama. Prije početka tih aktivnosti pozdravili su ih organizatori i domaćini. Grad Pleternica dao je potporu organiziranju Smotre pa je mlade planinare pozdravila i gradonačelnica Marija Šarić.
– Drago mi je što su došli , bez obzira na kišu, došli ste s osmijesima na licu i hrabro stali na ovu livadu, spremni odraditi jedno prekrasno druženje i susret. Mi odrasli trebali bi ponešto naučiti od vas jer često, kad dođe poteškoća, sagnemo glavu. Ovo neka bude pouka nama velikima – rekla je M.Šarić.
Okupljene planinare pozdravili su i Igor Eterović, predsjednik Izvršnog odbora Hrvatskog planinarskog saveza i Vladimir Pavičić, predsjednik PD „Zanatlija” koji je otvorio 1.Susreta malih planinara Hrvatske.

Tekst i foto: V.Milković

Vezano
Vezano