Search
Close this search box.

USUSRET IZBORIMA DKolektiv – organizacija za društveni razvoj poziva: „ Usporedi programe i izaberi s razumijevanjem!”

Uoči skorih izbora Dkolektiv – organizacija za društveni razvoj iz Osijeka osmislila je zanimljiv način da pomogne građanima u odluci – za koga glasati? Evo o čemu se radi.

Napravili smo analizu: Što politički programi govore o temama 𝐦𝐞𝐧𝐭𝐚𝐥𝐧𝐨𝐠 𝐳𝐝𝐫𝐚𝐯𝐥𝐣𝐚, 𝐨𝐬𝐨𝐛𝐚 𝐬 𝐢𝐧𝐯𝐚𝐥𝐢𝐝𝐢𝐭𝐞𝐭𝐨𝐦 𝐢 𝐨𝐬𝐨𝐛𝐚 𝐬𝐭𝐚𝐫𝐢𝐣𝐞 𝐳̌𝐢𝐯𝐨𝐭𝐧𝐞 𝐝𝐨𝐛𝐢?
Želimo omogućiti građanima da usporede specifične dijelove političkih programa, sa ciljem boljeg informiranja o politikama koje ih najviše zanimaju, promicanja upoznavanja građana s političkim programima, a time i promicanjem informiranog glasanja.

Digitalni letak preuzmite ovdje: https://tinyurl.com/analiza-programa

Analiza je proizašla iz inicijative članice Savjeta Društvenog ateljea i rezultat je volonterskog angažmana predstavnika akademskog i civilnog sektora.
DKolektiv naglašava da ovim letkom ne izražava podršku za sve vrijednosti i ciljeve navedene u tim programima. Potičemo građane na temeljito proučavanje političkih programa u cijelosti, kako bi stekli sveobuhvatan pregled predloženih politika i njihovog potencijalnog utjecaja.

Izvor: DKolektiv

Pripremila: V.Milković

Vezano
Vezano
TijelovoPL
Tijelovo u Svetištu Gospe od Suza

Blagdan Tijelova proslavljen je danas i u Svetištu Gospe od Suza u Pleternici. Misno slavlje je predvodio rektor Svetišta preč.Antun…

0DanDržavnosti
Dan državnosti u Požegi

Povodom Dana državnosti uz spomenik na Trgu 123.brigade danas su položeni vijenci i zapaljeni lampioni. Učinili su to predstavnici udruga…