Search
Close this search box.

USUSRET NORIJADI Policija će dodatno biti angažirana oko ovog okupljanja maturanata – upućen apel roditeljima, ugostiteljima…

U današnjem policijskom izvješću posebna pozornost je posvećena maturantima i skoroj norijadi.

Neovlašteno posjedovao oružje i streljivo
Policijski službenici su dovršili kriminalističko istraživanje i utvrdili da je 74-godišnjak s područja Kutjeva protivno odredbama Zakona o nabavi i posjedovanju oružja građana, odnosno bez odobrenja posjedovao pušku i streljivo. Protiv 74-godišnjaka slijedi optužni prijedlog zbog počinjenog prekršaja iz Zakona o nabavi i posjedovanju oružja građana.

Prometne nesreće tijekom protekla 24 sata
Tijekom protekla 24 sata na području PU požeško-slavonske dogodile su se dvije prometne nesreće s materijalnom štetom u Čaglinu u Ulici kralja Tomislava i u mjestu Branešci.

Norijada 2022.
Tradicionalno po završetku školovanja za maturante, odnosno završne razrede srednjih škola održava se „norijada“. Tako će i ove godine, kako je najavljeno od strane organizatora Savjeta mladih Grada Požege, biti održana „norijada“ u Požegi za sve maturante požeških srednjih škola.
Ovogodišnje okupljanje maturanata bit će u srijedu 25. svibnja 2022. s početkom u 14 sati, u Požegi u Ulici dr. Franje Tuđmana na prostoru starog Atletskog stadiona (iza zgrade Gimnazije), a nakon čega se proslava seli u ugostiteljski objekt „Platinum“ u pješačkoj zoni.
S obzirom da će se uz najavljene lokacije učenici okupljati i na više lokacija na području grada, policijski službenici će biti dodatno angažirani te će posebnu pozornost usmjeriti na sigurnost samih maturanata, građana i svih sudionika u prometu, kao i na sprječavanje činjenja prekršaja i kaznenih djela te oštećenja imovine.
Uz policijske aktivnosti, apeliramo na roditelje da ne dopuštaju učenicima tih dana da upravljaju vozilima (što je bilo slučajeva), posebice pod utjecajem alkohola i prije stjecanja prava na upravljanje.
Apeliramo i na ugostitelje te trgovce da ne prodaju alkoholna pića i duhanske proizvode osobama koje za to ne ispunjavaju uvjete, jer je to u interesu upravo cjelokupnog društva i zaštite djece, a to će također policijski službenici pojačano nadzirati.
Također apeliramo maturante da svojim ponašanjem i postupcima ne ugrožavaju vlastitu sigurnost te sigurnost građana i imovine te da dostojno i mirno proslave završetak školske godine.

 

Vezano
Vezano