Search
Close this search box.

USUSRET VALENTINOVU Školarci pisali prigodne stihove, pripremali kolačiće…

Sutra je Valentinovo pa su se učenici i njihovi učitelji za to proteklih dana pripremali na različite načine. Evo što su na svojim internetskim stranicama objavili školarci požeških škola Antuna Kanižlića i Julija Kempfa.

– Učenici 7.posebnog odjela i srednje odgojno obrazovne skupine, sa svojim učiteljicama Antonijom Romić i Jelenom Repinac te pomoćnicama, ispekli su kolačiće povodom Valentinova – objavljeno je na stranici Kempfove škole.

– Učenici 4. c s učiteljicom Baricom Matijević ovaj tjedan započeli su s pripremama za Valentinovo. Na satu hrvatskog jezika ponavljali su književnu vrstu pjesmu te njene sastavnice stih, rimu, pjesničke slike. Zatim su samostalno pisali svoju pjesmu. Zadatak je bio napisati minimalno četiri stiha odnosni jednu strofu. Poželjno je bilo napisati i rimu. Radove su čitali ostalim učenicima, a najuspješnije su poslane na školski literarni natječaj “Još bi nam mogla desiti se ljubav…”
Sat Likovne kulture posvetili smo Valentinovu. Tema rada je kompozicija i simbolika boja, a motiv vrtlog osjećaja. Tehnika rada bio je akvarel i flomasteri. Učenici su likovnim i vizualnim izražavanjem interpretirali osjećaje, demonstrirali fine motoričke vještine uporabom različitih likovnih materijala i postupka u osobnom likovnom izražavanju. Analizirali su likovno i vizualno umjetničko djelo povezujući osobni doživljaj, likovni jezik i tematski sadržaj djela. Opisivali su i uspoređivali svoj likovni rad i likovne radove drugih učenika te opisivali svoj vlastiti doživljaj stvaranja. Radovi su izloženi na školskom panou – pohvalili su se školarci Kanižlićeve škole.

Pripremila: V.Milković

Vezano
Vezano