Search
Close this search box.

USVOJEN ŽUPANIJSKI PRORAČUN ZA 2024.GODINU Zbog zakonskih izmjena u zdravstvu, bit će 40 posto manji nego ovogodišnji!

Županijska skupština sinoć je, na posljednjem ovogodišnjem zasjedanju, većinom glasova usvojila proračun za 2024.godinu. Iznosit će oko 70 milijuna i 531 000 eura što je za čak 40 posto manje od ovogodišnjeg. Glavni razlog smanjenja prihoda su zakonske izmjene u zdravstvu po kojima će bolnice od 1.siječnja ‘sjesti’ na državni proračun.
Vijećnici su usvojili i drugi ovogodišnji rebalans proračuna koji je povećan sa 118 na 131 milijun eura, uglavnom zbog sredstava koje je država dostavila Županiji za sanaciju šteta od nevremena.
Na sjednici se dosta razgovaralo i o najnovijim informacijama vezanim uz izgradnju brze ceste od Požege, preko Brestovca do autoceste. Županica Antonija Jozić je istakla kako je riječ o iznimno važnom projektu, ponajprije za gospodarstvo, koji se iščekivao desetljećima a realizirat će se u nekoliko etapa. – Obzirom da se taj projekt nalazi u planu građenja Hrvatskih cesta za razdoblje 2024. – 2026., , očekujemo da će on krenuti s realizacijom, onom stvarnom da bageri dođu na lokaciju, sljedeće godine – istakla je županica Jozić.

Kažimo i da je na početku sjednice prisegu dao Dinko Zima (SDP) koji će na mjestu vijećnika mijenjati Zorana Krejčia.
U uobičajenom aktualnom satu vijećnici su županici postavili više pitanja a ona su se odnosila na prometnu povezanost Pakraca i Lipika sa Zagrebom i Požegom, na završetak zgrade Zavoda za hitnu medicinu u Požegi i mogućnost gradnje takvog objekta u Pakracu, na na RCK Panonika, završetak radova na cesti od Pleternice do Bilica, na nastavak rekonstrukcije željezničke pruge prema Našicama….

Tekst i foto: V.Milković

 

Vezano
Vezano