Search
Close this search box.

UZ BLAGDAN SV. FRANJE SALEŠKOG, ZAŠTITNIKA NOVINARA Gradonačelnica Marija Šarić se sastala s predstavnicima medija – „Želim vam zahvaliti na podršci”


Danas slavimo svetoga Franju Saleškog, biskupa, crkvenog naučitelja, velikog sveca katoličke obnove, zaštitnika katoličkih pisaca, katoličkog tiska, novinara, gluhih, obrazovanja odraslih i zajednica nazvanih njegovim imenom. Tim povodom gradonačelnica Pleternice Marija Šarić se sastala na neformalnom druženju s predstavnicima medija i tako održala tradiciju koju je započeo bivši gradonačelnik Franjo Lucić a nastavila njegova nasljednica Antonija Jozić.
– Hvala vam svima na dolasku jer time podržavate našu tradiciju. Nama je drago, bar jednom godišnje, se okupiti i razmijeniti nove ideje, a već smo neke natuknuli, za ovu godinu. Što reći? Godina iza nas je bila prepuna i novih projekata za Grad Pleternicu, ali i brojnih izazova, Spomenut ću samo neke, one koji su bili najveći i najznačajniji : otvorenje Muzeja bećarca a onda i potpis ugovora za Centar za starije. To su projekti koji su najznačajniji i najveće financijske vrijednosti što se tiče Grada Pleternice. Oni donose jednu novu energiju u Pleternicu, nove ljude, nove vrijednosti i nove prilike. S druge strane, imali smo i velike izazove, znate i sam, to je veliko nevrijeme u sedmom mjesecu koje nas je pokosilo, ali, kao i iz ovih dobrih stvari tako i iz ovih izazova, mi smo skupili glave i izašli zajedno još jači. Vama želim zahvaliti na podršci jer ste pratili i ove naše dobre projekte, pozitivne, koji pridonose boljitku životu naših sugrađana, ali isto tako ste izvještavali i dok je bilo nevrijeme i drugi izazov. To izvještavanje,koje ide van, je izuzetno važne kako bi naši građani što prije dobili pravodobnu informaciju. Hvala vam na tome i ja se veselim suradnji i u ovoj godini – rekla je gradonačelnica Šarić.
Sastanku s novinarima prisustvovali su i njeni najbliži suradnici – zamjenik Domagoj Katić, direktorica Javne ustanove Pleternica Jasna Hoffmann, ravnateljica DV „Tratinčica” Nikolina Hačka, ravnatelj Hrvatske knjižnice i čitaonice Franjo Novak i direktor Pleterničkog komunalca Tomislav Ećimović.

Tekst: V.Milković
Foto: S.Pok

Vezano
Vezano
Događaji
Zadnje objave
Fotogalerija
Norijada u Požegi
Kutjevački planinari obišli Karlovačko, Samoborsko i Žumberačko gorje
Krizma u Župi sv.Terezije Avilske Požega
Duhovsko bdjenje mladih u požeškoj Katedrali
Maturanti Gimnazije Požega