Search
Close this search box.

UZ DAN OTVORENIH VRATA UDRUGA HPD „Gojzerica” organizirala „Potraga za blagom”

U samom centru Požege stoji Stari grad na kojem su u petak 2.6.2023. djeca imala priliku pronaći blago – drvenu škrinju punu zlatnika. I slatkiša.
Kroz potragu su djeca imala priliku upoznati različite biljke i životinje koje ih okružuju. Tako su pronašli bagrem, lijesku, orah, koprivu, pitomi kesten, bršljan i kupinu. Proučavali su mrave i puževe. I skupljali smeće, kojeg je, nažalost, tamo bilo prilično puno…
Nakon proučavanja biljaka i životinja trebali su odgovoriti na pitanja, a odgovori su ih doveli do škrinje s blagom! Trebali su znati puno toga o planinama (razriješili smo dilemu oko toga je li Velebit rijeka ili planina), zavičaju (svi su znali da je graševina najpoznatije vino koje se pravi u okolici Požege), ali i spašavanju (baš svi su k’o iz topa na pitanje koji broj trebaju nazvati ako se nekome nešto dogodi rekli: 112).
Na kraju su se svi sudionici počastili slatkišima, sokićima i čokoladnim mlijekom. Iza sebe nisu ostavili ni najmanji komadić smeća. Bravo mali Požežani!!!!
Tako se HPD Gojzerica iz Požege i ove godine priključila obilježavanju Dana otvorenih vrata udruga na zadovoljstvo malih, ali i velikih. Vidimo se dogodine u nekoj drugoj potrazi, a do tada imamo hrpu aktivnosti za velike i male u kojima nam se mogu priključiti baš svi.

Izvor: Anita Savić – voditeljica Sekcije za rad s mladima u HPD Gojzerica Požega

 


Vezano
Vezano