Search
Close this search box.

UZ DANAŠNJU OBLJETNICU SMRTI POŽEŠKOG NOVINARA I PLANINARA IVANA JAKOVINE Unuk Ivan organizirao Ekspediciju “Mali Pajdo” Zugspitz 2023.

Danas je obljetnica smrti istaknutog požeškog novinara i planinara Ivana Jakovine kojemu je u spomen i ove godine unuk Ivan organizirao ekspediciju, naravno, u planine. O tome nam je poslao slijedeći tekst i fotografije.

Ekspedicija “Mali Pajdo” Zugspitz 2023

Kao i svake godine, obljetnicu smrti moga djeda Ivana Jakovine, poznatog pod nadimkom “Mali Pajdo,” obilježili smo na planinarski avanturistički način, upuštajući se veselo u visoke planine. Ova putopisno-planinarska ekspedicija, nazvana simbolično “Mali Pajdo,” pokrenuta je 2011. godine kako bismo očuvali sjećanje na Ivana “Malog Pajdu” Jakovinu i promicali Požeštinu te planinarenje.

Tijekom posljednjeg desetljeća osvojili smo brojne planinarske vrhove, a ove godine, već 12. godinu za redom, odlučili smo se ponovno uspeti na Zugspitz, najviši vrh Njemačke, koji smo prvi puta osvojili prije točno 10 godina.

Ove godine smo prevalili 20 kilometara u dužinu i preko 2 kilometra u visinu kroz dolinu Reintal, sve u jednom danu. Zahvaljujući brzoj i efikasnoj žičari, uspjeli smo istog dana sići s vrha i imali vremena za veselje u Garmisch Partenkirchenu. Planinarsko druženje, u stilu Ivana “Malog Pajde” Jakovine, obilježilo je već tradicionalni i internacionalni planinarski događaj.

U usponu su sudjelovali Ivan Jakovina iz Požege i njegov planinarski pajdaš Dino iz Sarajeva.

Vezano
Vezano