Search
Close this search box.

UZ DESETU GODIŠNJICU ULASKA HRVATSKE U EUROPSKU UNIJU Dan otvorenih vrata EU projekata – danas 92,5% popusta u Muzeju bećarca

Povodom desete godišnjice ulaska Republike Hrvatske u Europsku uniju na razini cijele države obilježavaju se Dani otvorenih vrata EU projekata. Od 2019. do danas, Grad Pleternica proveo je brojne projekte u ukupnoj vrijednosti preko 100 milijuna kuna, a uz one provedene zajednički s partnerskim institucijama u vrijednosti od 460 milijuna kuna, glasi za grad koji se nalazi visoko na listi povlačenja europskih sredstava.
– Bez imalo zadrške možemo reći da je Grad Pleternica doživio promjene kojih se ne bi postidjeli ni mnogi veći gradovi u posljednjih 10 godina zahvaljujući članstvu u Europskoj uniji. Iza nas je period između dva programska razdoblja u kojemu je bilo manje natječaja, međutim to vrijeme smo iskoristili za pripremu projektnih dokumentacija kako bismo bili spremni u trenutku objave nadolazećih natječaja – rekla je Marija Šarić, gradonačelnica Grada Pleternice.
Simbolično, otvorena vrata EU projekata obilježit će se 1. srpnja u posljednje otvorenoj zgradi u Pleternici financiranoj iz EU sredstava, Interpretacijskom centru Muzej bećarca, sa simboličnih 92,5% popusta na sve ulaznice, kolika je vrijednost sufinanciranja projekta Muzeja bećarca iz europskih i nacionalnih sredstava.
Uz prigodne cijene obilaska u radnom vremenu centra, doprinos obilježavanju dana otvorenih vrata dat će i Udruga Hrvatsko žensko društvo Pleternica novim projektom „Na tragu bolje europske budućnosti faza 2“ i upoznavanjem javnosti s do sada provedenim projektima u Kinoteci Muzeja.

Izvor: Grad Pleternica

Foto: V.Milković

Vezano
Vezano