Search
Close this search box.

UZ STOTU OBLJETNICU ROĐENJA DR. FRANJE TUĐMANA U Požegi izaslanstvo HDZ-a položilo cvijeće ispred biste prvog hrvatskog predsjednika

U prigodi obilježavanja 100. obljetnice rođenja dr. Franje Tuđmana, utemeljitelja Hrvatske demokratske zajednice, državnika i prvog hrvatskog predsjednika, HDZ Požeško-slavonske županije, na čelu sa županicom i predsjednicom Županijskog odbora HDZ-a Antonijom Jozić, i požeškog Gradskog odbora, sa zamjenikom gradonačelnika Borislavom Miličevićem, položio je cvijeće i zapalio svijeće ispred biste (poprsja) dr. Franje Tuđmana kod zgrade požeškog  Veleučilišta.

Tradicionalno stranačko druženje članova i simpatizera HDZ-a održano je uz ručak i glazbu u Zlatnom lugu u Donjim Emovcima. Čestitajući svima na izvrsnim rezultatima koje su postigli na nedavno završenim izborima za članove Vijeća mjesnih odbora, zamjenik gradonačelnika i predsjednik Gradskog odbora HDZ-a Borislav Miličević je naglasio kako su od 32 vijeća osvojili 31. -Stoga vam svima pun ponosa čestitam. Ta velika pobjeda u Gradu Požegi osigurat će da se naš gradonačelnik i mlada gradska uprava mogu posvetiti mirnom razvoju grada-poručio je B. Miličević.

Predsjednica Županijskog HDZ-a Antonija Jozić uputila je pozdrave svim ponosnim utemeljiteljima Hrvatske demokratske zajednice iz naše županije, koji su imali hrabrosti i odvažnosti u onim turbulentnim vremenima, kada se ostvarivao hrvatski san, postati članovima HDZ-a i početi ostvarivati ideju dr. Franje Tuđmana o samostalnoj i suverenoj Republici Hrvatskoj.

–Stoga je na nama svima, počevši od običnog člana, pa sve do najviših dužnosnika HDZ-a, ali ne samo njih, nego i svih ljudi u Hrvatskoj, ostvarivati te ideje i ideale, a zajedništvo koje imamo u Požeško-slavonskoj županiji donosi i ove rezultate i pobjedu koju ste ostvarili na izborima za Vijeće mjesnih odbora. Pobjeda je zajedništvo Hrvatske demokratske zajednice, ne samo ove godine, nego unazad cijelog desetljeća, to je odraz vaše ljubavi i odanosti. Molim da ovo zajedništvo koje imamo već dugi niz godina ostane i dalje u nama, da ostvarujemo sve programe i projekte kako bi našu županiju učinili mjestom povoljnim za život-istaknula je  je Antonija Jozić.

Pripremio: I. Tomić

Foto: I. Tomić, Požeška kronika

 

Vezano
Vezano