Search
Close this search box.

VANJA VLASTNIK U UTRCI ZA TITULU NAJUZORNIJE HRVATSKE SEOSKE ŽENE „Nemam nikakvih očekivanja, želim samo otići predstaviti sebe i svoju obitelj”

.

U kući brestovačke obitelji Vlastnik ovih je dana bilo užurbanije nego obično, posebno danas – pripremali su se kolači, suhomesnati proizvodi, pekla pečenica, natakale boce raznim likerima i vinima, slagali jesenski plodovi….Vlasnica OPG-a Vanja Vlastnik pripremala se na put u Istru, u mjesto Sveti Petar u Šumi gdje će se ove subote održati 23.Izbor za Najuzorniju hrvatsku seosku ženu. Vanja će ‘braniti boje’ naše županije na tom izboru.
– Konkurencija je jaka i ne idem tamo radi pobjede, želim prije svega upoznati te žene, vidjeti što rade i porazgovarati s njima – kazala je Vanja.
Iako su joj samo 32 godine, Vanja je majka 15-godišnjeg sina Tomislava i 6-godišnjeg Noela, sa suprugom Markom održava veliko imanje na kojemu je 300 lješnjaka, 300 mladih šljiva, 100 stabala maruna, razno povrće od kojeg treba istaći bijeli luk. Vanja se bavi i uzgojem francuskih buldoga, članica je KUD-a Berda, igra odbojku…a na natjecanje s njom, uz sinove i supruga, ide njena majka, kum, jedna članica KUD-a…
– Trebala je ići i jedna odbojkašica ali imamo turnir pa ne može, pse ne vodim jer to predugo traje i bili bi nemirni pa nosim samo njihove fotografije. Nosimo meso, kolače, bijeli luk čijom se prodajom bavimo, zatim četiri vrste likera – od jagode, maline, bazge i višnje, razno povrće…uglavnom, sve je to naše, na našem OPG-u proizvedeno i pripremljeno…jedino je kruh ispečen kod kuma jer ja nemam krušnu peć i vino je od gospodina Kitanovića. Dakle, uglavnom sve što će biti na mom stolu kojim ću se predstaviti sam pripremila ja. Nemam nikakvih očekivanja, želim samo otići predstaviti sebe i svoju obitelj – rekla je Vanja koja će se, inače, na natjecanju pojaviti u paurskoj nošnji iz svog KUD-a Berdda.

Inače, s Vanjom će u Istru i predstavnici Općine Brestovac te Požeško-slavonske županije koja je osigurala autobus za prijevoz.
Sretno, Vanja!

Tekst i foto: V.Milković

Vezano
Vezano