VEČERAS I SUTRA Plesači UO Plesna radonica Ilijane Lončar gostuju u Velikoj Gorici i Zagrebu

Još jedan vikend ispunjen plesom na gostujućim pozornicama očekuje vrijedne plesače Umjetničke organizacije Plesna radionica Ilijane Lončar. Hrvatski sabor kulture organizira 33. Susret hrvatskih plesnih ansambala 26. 11. 2022.  u dvorani Pučkog otvorenog učilišta Velika Gorica s početkom u 19.00 sati. Na Susretu će nastupiti oko 250 plesača unutar 18 ansambala iz Hrvatske te gostujuća skupina iz Slovenije s ukupno 25 koreografija izabranih na Natječaju koji je prethodio Susretu. Požegu će predstaviti srednjoškolke s dvije koreografije: “Two as one” u izvedbi Marte Matošević i Larise Zelenbaba te “Kaleidoskop” u izvedbi Lore Matoš, Jurje Mautner, Katarine Musić, Hane Krpan, Karle Paukner, Lucije Fahr, Hane Prpić, Marte Matošević, Larise Zelenbaba i Tonke Potnik.
Raznolikost plesnih izričaja i program Susreta moguće je pratiti i putem videoprijenosa na Facebook i YouTube kanalu Hrvatskog sabora kulture.


U nedjelju 27. studenog 2022. s početkom u 19 sati u Centru za kulturu Trešnjevka na 17. TREPS FESTIVALU, finale su zaslužili mališani predškolci s koreografijom “Superjunakinje i superjunak” u koreografiji plesne pedagoginje Ilijane Lončar. U kategorijama klasični balet, suvremeni ples, show, jazz, step, društveni i urbani plesni izrazi, natjecat će se 34 najbolje plesne skupine iz cijele Hrvatske.
TREPS događanja tradicionalno su započela susretima plesnih grupa na kojima je u svibnju i lipnju predstavljeno više od 128 koreografija 43 plesne skupine u kojima je plesalo preko 800 mladih plesačica i plesača. Najbolji od njih kvalificirali su se za festival na kojem će se dodijeliti nagrade o kojima odlučuje žiri u sastavu: Maja Đurinović, Ljiljana Gvozdenović, Andrej Izmestyev, Koni Kosanović, Una Štalcar-Furač i Tihana Strmečki.

Izvor: UO Plesna radionica Ilijane LOnčar

Vezano
Vezano