Search
Close this search box.

VELEUČILIŠTE U POŽEGI Održana 29. promocija studenata diplomanata

Današnjim činom virtualne Zoom promocije na Veleučilištu u Požegi upriličeno je svečano promoviranje 142 diplomanta preddiplomskih stručnih i specijalističkog diplomskog stručnog studija. Čestitke svim diplomiranim studentima uputili su zamjenik dekana doc.dr.sc. Berislav Andrlić i prodekanica za nastavu doc.dr.sc. Brankica Svitlica.

U prigodnom govoru obraćanja diplomiranim studentima zamjenik dekana doc.dr.sc. Berislav Andrlić osvrnuo se na dosadašnja postignuća Veleučilišta u Požegi, koje je od svog osnutka do danas ostvarilo značajne uspjehe. Veleučilište je pokrenulo od ove akademske godine 2 nova studijska programa iz STEM područja: Enogastronomija i Elektroničko poslovanje i programsko inženjerstvo, te ima spremne projekte za dogradnju vinarije i izgradnju sportske dvorane. Pokrenut je projekt uređenja CARNET čvorišta, te je opremljena nova informatička učionica i spremište za poljoprivrednu mehanizaciju i skladište vina. U tijeku je preustroj u Fakultet turizma i ruralnog razvoja pri Sveučilištu Josipa Jurja Strossmayera u Osijeku.

Prodekanica za nastavu doc.dr.sc. Brankica Svitlica istaknula je kako je ovo već druga online promocija, koja zbog Covida još uvijek ima svoju bitnu ulogu u zaštiti zdravlja svih sudionika ovog svečanog čina.

Zaključno s rokom obrane u siječnju 2022. na Veleučilištu u Požegi je diplomiralo 3952 studenata. Od toga je na specijalističkom diplomskom stručnom studiju diplomiralo 288  studenata a ostalih 3664 je diplomiralo na preddiplomskim stručnim studijima.
Ova brojke rezultat su upornog rada i truda prije svega studenata i njihovih profesora te ostalih zaposlenika Veleučilišta.

Nastojali smo i ovom online promocijom prikazati svečanost čina kroz sve protokole, poput zamolbe predstavnika diplomanata za dodjelom diploma, svečanom prisegom svih diplomanata, prebacivanjem kićanke na kapi te čestitkom – istaknula je prodekanica doc.dr.sc. Brankica Svitlica

Nakon promoviranja, predstavnica diplomanata Anita Nikić, struč.spec.oec. u ime svih diplomanata zahvalila se promotorima riječima:

“U ime svih promoviranih veleučilištaraca zahvaljujem se na ukazanoj nam časti promoviranja u stručna zvanja. Na završetku  studija željeli bismo zahvaliti svima koji su nam u tome pomogli i bili nam podrška u svakom trenutku. Zahvaljujemo našim roditeljima koji  nas kroz život  usmjeravaju i koji su nam  omogućili studiranje.  Zahvaljujemo našim obiteljima, prijateljima i kolegama. Također zahvaljujemo svim djelatnicima Veleučilišta u Požegi, a posebno našim profesorima koji nisu žalili truda ni vremena da nam nesebično prenesu svoja znanja. Vama, gospodine zamjeniče dekana, zahvaljujemo na lijepim riječima koje ste nam uputili na ovoj svečanoj promociji koju ćemo dugo pamtiti.”

Svečanosti promocije završila je uz studentsku himnu Gaudeamus igitur.

Izvor: Veleučilište u Požegi

Vezano
Vezano
Događaji
Zadnje objave
Fotogalerija
Sportski susret učenika katoličkih srednjih škola RH
Povodom Dana županije uz spomenik hrvatskim braniteljima položeni vijenci
Besplatna kontrola tlaka i šećera u krvi
 Svetkovina Uskrsnuća Gospodnjega u požeškoj Katedrali
Blagoslov hrane u Pleternici