Search
Close this search box.

VELIK INTERES ZA MUZEJ BEĆARCA Još sutra i u nedjelju Pleterničani u razgled mogu besplatno, u srijedu stižu prve skupine – termini za ožujak i travanj već su zauzeti!

Interes za novootvoreni Muzej bećarca u Pleternici je veliki pa ga je u prva dva-tri dana ovog tjedna posjetilo više od 500 ljudi. I danas poslijepodne u Muzeju smo sreli posjetitelje a podsjećamo kako stanovnici s pleterničkog područja na besplatno razgledavanje mogu doći i sutra te u nedjelju od 16 do 20 sati.
Prve organizirane skupine najavljene su za srijedu 1.ožujka a onda ‘kreće lavina’ – svi termini za organizirane grupne posjete zauzeti su već za ožujak i travanj.
Pojedinačno, muzej se može posjetiti od utorka do petka između 8 i 16 sati te subotom i nedjeljom od 16 do 20 sati. Ponedjeljkom muzej nije otvoren.
Inače, treba reći kako su posjetitelji raznog uzrasta a svatko tko želi, može se upisati u knjigu dojmova te u knjigu bećaraca gdje zapisuju bećarce koje znaju. Tako je primjerice 85-godišnja Kata Rukavina iz Zagrađa napisala: „Privarit ću digod koga mogu, a za grije molit ću se Bogu”.
Na kraju kažimo i kako je premijer Andrej Plenkovi u knjigu dojmova zapisao:
– Čestitam gradonačelnici Mariji Šarić i županici Antoniji Jozić na realizaciji jedinstvenog projekta Muzeja bećarca u Pleternici. Bećarac je dio identiteta naše Slavonije i vedrog duha Slavonskih ljudi. Muzej će privući brojne posjetitelje a mladima će približiti vašu tradiciju. Čestitam.

Tekst : V.Milković
Foto: V.Milković/ Muzej bećarca

 


Vezano
Vezano