Search
Close this search box.

VELIKA KAZNA ZA 23-GODIŠNJEG VOZAČA Izrečena novčana kazna od 3 330 eura, zaštitna mjera zabrane upravljanja vozilom 12 mjeseci a bit će priveden i na sud!

Držao psa bez nadzora

U nedjelju 12. svibnja 2024. oko 11.50 sati u mjestu Kula u Ulici Stjepana Radića, 25-godišnjak je bez nadzora ostavio psa koji je izašao iz dvorišta na nogostup te napao 49-godišnjaka i dijete što je kod njih izazvalo strah i uznemirenost.

Protiv vlasnika psa slijedi prekršajni nalog zbog počinjenog prekršaja iz Zakona o prekršajima protiv javnog reda i mira.

Pronašao čahuru i pancirno streljivo

U nedjelju 12. svibnja 2024. u mjestu Omanovac, 38-godišnjak je na poljoprivrednoj površini pronašao i policijskim službenicima dragovoljno predao čahuru od haubice i pancirno streljivo za koje je utvrđeno da su zaostali iz Domovinskog rata.

Navedeno je izuzeo policijski službenik za protueksplozijsku zaštitu i pohranio u prostorije policije do uništenja.

Pod utjecajem alkohola od 2,66 promila upravljao vozilom

U nedjelju 12. svibnja 2024. oko 20.15 sati u Požegi u Ulici Matije Gupca, policijski službenici su u prometu zatekli 58-godišnjeg vozača koji je pod utjecajem alkohola od 2,66 promila upravljao teretnim automobilom.

Budući da je postojala opasnost da će nastaviti s činjenjem prekršaja vozač je smješten u posebnu prostoriju policije do otriježnjenja i protiv njega slijedi prekršajni nalog zbog počinjenog prekršaja iz Zakona o sigurnosti prometa na cestama.

Prometna problematika

Tijekom protekla 24 sata na području Policijske uprave požeško-slavonske dogodila se prometna nesreća s materijalnom štetom u Pakracu u Ulici Matije Gupca.
 
ROADPOL – Pojačani nadzor teretnih automobila i autobusa

U razdoblju od 13. do 19. svibnja 2024. na području Policijske uprave požeško-slavonske provodit će se pojačani nadzor teretnih automobila i autobusa, dok će se ciljana akcija provesti u četvrtak 16. svibnja u vremenu od 6 do 14 sati, na više lokacija na području Policijske uprave požeško-slavonske.

Akcija je usmjerena na podizanje veće razine sigurnosti u prometu te će se nadzirati tehnička ispravnost vozila, prijevoz opasnih tvari, pretovar, vrijeme odmora i vožnje vozača, posjedovanje obveznih dokumenata u vozilu, kao i ostali prekršaji koji utječu na nastanak ili posljedice prometnih nesreća.
 
Rezultati pojačanih mjera u prometu

Kako je bilo najavljeno i protekli vikend s ciljem osiguranja povoljnog stanja sigurnosti cestovnog prometa provedene su mjere pojačanog nadzora prometa, posebice usmjerene na tzv. ‘četiri glavne ubojice u prometu’ (alkohol, brzina, sigurnosni pojas i mobitel) kao i na recidiviste, odnosno višestruke počinitelje prometnih prekršaja.

Ciljana akcija nadzora alkoholiziranosti i droga kod sudionika u prometu provodila se u noći sa subote na nedjelju.

Tijekom provođenja aktivnosti na području PU požeško-slavonske utvrđeno je ukupno 104 prekršaja, od čega izdvajamo po devet prekršaja upravljanja vozilom pod utjecajem alkohola i nekorištenja sigurnosnog pojasa i 51 prekršaj nepoštivanja dopuštenih brzina kretanja, a zatečena su i četiri recidivista.

Najveća novčana kazna predviđena je za prekršaj koji se dogodio u nedjelju 12. svibnja 2024. oko 1.30 sati u Požegi u Županijskoj ulici gdje su policijski službenici u prometu zaustavili osobni automobil kojim je prije stjecanja prava ma upravljanje te za vrijeme dok mu je izrečena zaštitna mjera zabrane upravljanja vozilima „B“ kategorije i pod utjecajem alkohola od 1,30 promila upravljao 23-godišnji vozač.

Vozač je uhićen i smješten u posebnu prostoriju policije do otriježnjenja te mu je izdan optužni prijedlog na novčani iznos od 3.330,00 eura i zaštitna mjera zabrane upravljanja vozilom „B“ kategorije u trajanju od 12 mjeseci, a priveden je i na Prekršajni odjel Općinskog suda u Požegi gdje mu je određeno zadržavanje u zatvoru u Požegi od deset dana.
 
Izvor: PU požeško-slavonska
Foto: V.Milković

Vezano
Vezano
Događaji
Zadnje objave
Fotogalerija
Norijada u Požegi
Kutjevački planinari obišli Karlovačko, Samoborsko i Žumberačko gorje
Krizma u Župi sv.Terezije Avilske Požega
Duhovsko bdjenje mladih u požeškoj Katedrali
Maturanti Gimnazije Požega