VELIKA Otvoren područni objekt Dječjeg vrtića vrijedan 700 000 kuna

Simboličnim presijecanjem vrpce, uz pomoć nekolicine mališana, danas je Željka Josić, državna tajnica Središnjeg državnog ureda za demografiju i mlade otvorila područni objekt Dječjeg vrtića Velika. Na taj način riješen je problem nedostatka prostora za najmlađe Veličane u postojećem vrtiću.


Kako je u svom pozdravnom govoru istakla ravnateljica vrtića Antonija Furundžija, Dječji vrtić Velika osnovan je 1980 godine, a novoizgrađeni objekt useljen je 2014. godine. Do danas vrtić je mogao primiti 65 mališana a sada je taj broj povećan na 81. U sklopu vrtića su četiri odgojno-obrazovne skupine a ustanova zapošljava 17 djelatnika, među kojima je 10 odgajateljica.
Ukupna vrijednost investicije je 700 000 kuna od čega je 400 000 kuna osigurao Središnji državni ured za demografiju i mlade na čemu im se zahvalio načelnik Općine Velika Robert Hofman. Od Ureda se, dodao je, dobiva i 220 000 kuna subvencija za predškolsku djelatnost što pomaže radu Dječjeg vrtića. Zadovoljstvo zbog proširenja vrtićkih kapaciteta u Velikoj izrazio je i zamjenik županice Ferdinand Troha.


Državna tajnica Željka Josić je naglasila kako kako je Ured pomogao, osim Općini Velika, i još pet vrtića u Požeško-slavonskoj županiji koji su se javili na objavljeni natječaj i imali su za to uvjete. _ Bitno je da ulažemo u naše najmlađe iz vrlo jednostavnih razloga: pokazalo se da naša djeca koja su bila u predškolskim odgojno-obrazovnim ustanovama postižu bolje rezultate u daljnjem životu, a roditeljima se omogućava da se kvalitetnije nose s poslovnim obavezama – rekla je Ž.Josić.


Prije službenog otvorenja mališani su izveli prigodan program a prostor je blagoslovio župnik Dražen Akmačić.

Tekst i foto: V.Milković

Vezano
Vezano