Search
Close this search box.

VELIKA Otvoren područni objekt Dječjeg vrtića vrijedan 700 000 kuna

Simboličnim presijecanjem vrpce, uz pomoć nekolicine mališana, danas je Željka Josić, državna tajnica Središnjeg državnog ureda za demografiju i mlade otvorila područni objekt Dječjeg vrtića Velika. Na taj način riješen je problem nedostatka prostora za najmlađe Veličane u postojećem vrtiću.


Kako je u svom pozdravnom govoru istakla ravnateljica vrtića Antonija Furundžija, Dječji vrtić Velika osnovan je 1980 godine, a novoizgrađeni objekt useljen je 2014. godine. Do danas vrtić je mogao primiti 65 mališana a sada je taj broj povećan na 81. U sklopu vrtića su četiri odgojno-obrazovne skupine a ustanova zapošljava 17 djelatnika, među kojima je 10 odgajateljica.
Ukupna vrijednost investicije je 700 000 kuna od čega je 400 000 kuna osigurao Središnji državni ured za demografiju i mlade na čemu im se zahvalio načelnik Općine Velika Robert Hofman. Od Ureda se, dodao je, dobiva i 220 000 kuna subvencija za predškolsku djelatnost što pomaže radu Dječjeg vrtića. Zadovoljstvo zbog proširenja vrtićkih kapaciteta u Velikoj izrazio je i zamjenik županice Ferdinand Troha.


Državna tajnica Željka Josić je naglasila kako kako je Ured pomogao, osim Općini Velika, i još pet vrtića u Požeško-slavonskoj županiji koji su se javili na objavljeni natječaj i imali su za to uvjete. _ Bitno je da ulažemo u naše najmlađe iz vrlo jednostavnih razloga: pokazalo se da naša djeca koja su bila u predškolskim odgojno-obrazovnim ustanovama postižu bolje rezultate u daljnjem životu, a roditeljima se omogućava da se kvalitetnije nose s poslovnim obavezama – rekla je Ž.Josić.


Prije službenog otvorenja mališani su izveli prigodan program a prostor je blagoslovio župnik Dražen Akmačić.

Tekst i foto: V.Milković

Vezano
Vezano
Događaji
Zadnje objave
Fotogalerija
Sportski susret učenika katoličkih srednjih škola RH
Povodom Dana županije uz spomenik hrvatskim braniteljima položeni vijenci
Besplatna kontrola tlaka i šećera u krvi
 Svetkovina Uskrsnuća Gospodnjega u požeškoj Katedrali
Blagoslov hrane u Pleternici