Search
Close this search box.

VELIKA Otvorena poslovno proizvodna hala tvrtke Veličko d.o.o.

Svečanom otvorenju nove poslovno-proizvodne hale tvrtke Veličko d.o.o. su svojom nazočnosti uveličali županica Antonija Jozić, načelnik Robert Hofman, državni tajnik Ministarstva rada, mirovinskog sustava , obitelji i socijalne politike Ivan Vidiš, predsjednik upravnog zavoda za vještačenje , profesionalnu rehabilitaciju i zapošljavanje osoba s invaliditetom Ante Vučić, ravnateljica zavoda Damira Benc i dr.
Tvrtka Veličko d.o.o. počinje poslovati 2020.godine. Danas tvrtka zapošljava 15 osoba s tendencijom stalnog rasta, od čega je 8 osoba sa invaliditetom. Osnovna djelatnost tvrtke je kuhanje i dostava obroka na području cijele Požeštine.
Osnivači tvrtke su dvije partnerske udruge sa sjedištem u Velikoj, a koje svojim zajedničkim djelovanjem promiču razvoj socijalnog poduzetništva na području Požeško-slavonske županije, a to su Udruga Veličanka i Udruga Ruka podrške.
Tvrtki Veličko d.o.o. u veljači 2021. godine odobren je status integrativne radionice od Zavoda za vještačenje, profesionalnu rehabilitaciju i zapošljavanje osoba sa invaliditetom.
Rad integrativne radionice doprinosi razvoju Velike i okolice jer je kuhinja veliki potrošač svih poljoprivrednih proizvoda i prerađevina od okolnih OPG-a, obrta i poduzeća. Tako razvoj naše tvrtke mijenja na bolje kvalitetu života mnogih stanovnika veličkog kraja – od osoba s invaliditetom do lokalnih OPG-a.
S vremenom, tvrtka planira postati veći otkupljivač i prerađivač voća i povrća, te ostalih sirovina od lokalnih OPG-ova u Požeško-slavonskoj županiji. Sve proizvedeno koristilo bi se za potrebe kuhinje, a sav višak bio bi plasiran za tržište. Svojim djelovanjem želimo postati ogledni model društveno odgovornog poduzetništva, odnosno koordinator socijalno poduzetničkih aktivnosti u regiji.
Poslovno-proizvodne hala tvrtke Veličko d.o.o. ima 560 kvadrata, a sastoji se od upravnog i proizvodnog dijela , ukupna vrijednost investicije bila je 702.601,81 euro.
Direktorica Ana Blažević je danas predstavila sljedeću fazu razvoja, dogradnju postojeće hale novom halom od 350 kvadrata sa dva nova pogona , pogonom za preradu voća i povrća te pogonom za pekaru i proizvodnju tjestenine.
U ovoj fazi plan je i postavljanje solarne elektrane na oba krova kako bi se postigle uštede na električnoj energiji.
Zavod je za novu fazu dodijelio 450.000,00 eura.
“Danas stojim ovdje pred Vama pomiješanih emocija, s jedne strane ponos, a s druge velika žalost što smo prije točno šest mjeseci izgubili našeg Stanka Raguža, bio je čovjek sa vizijom, a njegovu energiju kojom je postigao veliku društvenu korist za dobrobit zajednice ne smijemo zaboraviti” tim riječima se Ana sjetila pokojnog Stanka Raguža, koji je idejni začetnik cijelog projekta.

Izvor: portal VELIKAINFO

 


Vezano
Vezano