VELIKA REGIONALNA FINALA COCA-COLA CUPA Pobjednici su Zadruga i Slavonke iz naše županije!

Oko 40.000 natjecatelja Coca-Cola Cup okupio je ove godine u Hrvatskoj. Regionalna finala, najvećeg malonogometnoga turnira u Europi – Coca-Cola Cupa za Osječko-baranjsku, Požeško-slavonsku, Brodsko-posavsku i Vukovarsko-srijemsku županiju održana su u ženskoj kategoriji 2007. godište i mlađe te u muškim kategorijama 2005. i 2007. godište i mlađe.


Nakon školskih, gradskih i županijskih natjecanja ekipe su se borile za prolaz na državnu završnicu 27. Plazma Sportskih igara mladih koja će se održati početkom kolovoza u Splitu.
Ekipa Slavonke iz Požeško-slavonske županije zasluženo je osvojila prvo mjesto pobjedom nad ŠK Sportiva legen iz Brodsko-posavske županije, a treća je ekipa Sloga (Brodsko-posavska županija).
U napetim utakmicama u kategoriji 2007. godište i mlađi u Split putuje ekipa iz Brodsko-posavske županije Slučajni prolaznici, koja je u napetim utakmicama bila bolja od Levijevih kuhara iz Vukovarsko-srijemske županije, a MNK AD Barišić iz Požeško-slavonske županije izborio je treće mjesto.
Uz glasnu podršku s tribina Zadruga iz Požeško-slavonske županije najbolja je u svojoj kategoriji 2005. godište i mlađe, srebrni su Vukovarski veterani koji su predstavljali boje Vukovarsko-srijemske županije, a brončanu medalju izborila je ekipa Široki Brijeg iz Požeško-slavonske županije.


Coca-Cola Cup godišnje okupi oko 40.000 natjecatelja samo u Hrvatskoj, a mogu se prijaviti ekipe u kategorijama: 2005. godište i mlađi te 2007. godište i mlađi u muškoj konkurenciji te 2007. godište i mlađe kod djevojaka.
Uz propagiranje sporta i sportskog načina života, ove godine nastavljena je i velika edukativna kampanja ”Zero Waste- Budi dio igre- Čuvajmo naš planet” kojom se sudionike uči o važnosti recikliranja i očuvanja okoliša.
Coca-Cola Cup najveći je turnir u malom nogometu koji se već desetu godinu organizira pod okriljem Plazma Sportskih igara mladih, a ove godine pohodit će više od 140 gradova i mjesta u svim županijama Hrvatske. Coca- Cola Cup osmišljen je kao društveno odgovorna platforma za promicanje sportskih vrijednosti među mladima, fair playa i timskog duha. Kvalifikacijski turniri u gradovima razigravaju se od ožujka do svibnja, a ukupno će sudjelovati oko 4.000 ekipa.


Već četvrtu godinu za redom u suradnji s UEFA Foundation for Children, Plazma Sportske igre mladih organiziraju nogometne turnire za djevojke i na taj način pomažu u promociji ženskog nogometa.
Plazma Sportske igre mladih će ove godine organizirati više od 250 turnira u 10 Sportskih disciplina (Coca- Cola Cup u nogometu, Tommy turnir u malom nogometu, Kinder turnir u uličnoj košarci, HEP turnir u rukometu, odbojka, Hrvatska pošta Cup u tenisu, stolni tenis, turnir u odbojci na pijesku, šah, graničar i atletika) te 28 jednodnevnih sportsko-edukativnih događanja u sklopu Telemach Dana sporta i državne završnice u Splitu, međunarodnu završnicu u Splitu te svečana otvaranja i zatvaranja Igara. Igre su trenutno aktivne u 3 zemlje: Hrvatskoj, Srbiji i Bosni i Hercegovini u čijim sustavima godišnje sudjeluje više od 220.000 djece i mladih.

Izvor: Matea Kekez

Vezano
Vezano