Search
Close this search box.

VELIKA Trodnevna manifestacija „Čuvajmo običaje zavičaja” završila Smotrom folklora

Tri dana Velika je sa svojim gostima živjela uz pjesmu, ples, gastronomske specijalitete, običaje i tradiciju a 30. manifestacija „Čuvajmo običaje zavičaja” završila je Smotrom folklora. Zbog lošeg vremena izostala je povorka svih sudionika kroz Veliku ali to nije umanjilo opći ugođaj onima koji su, usprkos kiši, ‘potegnuli’ do nje – pjevalo se i igralo pod velikim šatorom.
Posjetitelji su mogli vidjeti najprije nastupe najmlađih Veličana – mažoretkinja i vrtićaraca, potom članove Ledene berbe i naravno, domaćina-organizatora smotre KUD-a Ivan Goran Kovačić, Uslijedili su nastupi gostiju: HKUD Slavonija Jakšić, KUD Šijaci Biškupci, Hrvatska izvorna grupa iz Budimpešte, Hrvatsko kulturno-prosvjetno društvo Matija Gubec Tavankut iz Srbije, HKUD „Dubrave“ Aladinići iz Bosne i Hercegovine, KUD „Klokotič“ iz Rumunjske te Radničko kulturno umjetničko društvo Rudar iz Raše. Program je vodio Branko Uvodić.

Kažimo i to da su sve posjetitelje prigodno pozdravili predsjednik KUD-a Ivan Goran Kovačić Bernard Gruić i zamjenik županice Ferdinand Troha. Zahvalnicu i poklon dobio je Branko Uvodić, koji godinama vodi veličku manifestaciju, te Stanko Raguž njen inicijator i dugogodišnji predsjednik domaćih folkloraša. Zahvalnicu su preuzeli snaha i unuk.

Tekst i foto: V.Milković

Vezano
Vezano