Search
Close this search box.

VELIKA U velikom šatoru održana manifestacija „Najduži stol u Hrvata”

Sinoć je u Velikoj u sklopu programa međunarodne smotre folklora “Čuvajmo običaje zavičaja” održana tradicionalna manifestacija „Najduži stol u Hrvata”. Izlagače iz Hrvatske i inozemstva te brojne posjetitelje nije omela ni kiša koja je uporno padala, a organizator se  pobrinuo za njihov smještaj u velikom šatoru. Svaki posjetitelj dobio je papirnate posude i čaše te narukvicu s kojom je bio prepoznatljiv. S ulaznicom po cijeni od 30 kuna mogla se kušati hrana na svim stolovima, a za posjetitelje je pripremljen i pečeni vol, uz poseban kutak za degustaciju vina Kutjevačkog vinogorja.

Bila je bogata ponuda različitih gastronomskih specijaliteta koje su pripremili gosti iz svih krajeva Hrvatske te iz inozemstva (Slovenija, Srbija, Bosna i Hercegovina, Mađarska, Rumunjska), uz  ugostitelje i proizvođače iz veličkog kraja. Na stolovima stotinjak izlagača su ponuđeni raznovrsni suhomesnati proizvodi, sir, pečeno meso spremljeno na različite načine, šaran na rašljama, pikantna jušna jela i brojne vrste domaćih kolača, peciva i kruha.

Prigodnim pozdravnim riječima izlagačima i posjetiteljima obratio se Tomislav Galić, direktor Turističke zajednice „Zlatni Papuk“, zahvalivši svima koji su pomogli u organizaciji ove manifestacije, posebno u ovakvim vremenskim uvjetima. Poručio je kako uz bogatu gastronomsko-enološku ponudu nitko iz Velike neće otići ni gladan ni žedan, te najavio pod šatorom koncert Tamburaškog sastava “Slavonske lole” i dobru zabavu do kasno u noć.

Tekst i foto: I. Tomić

 

 

Vezano
Vezano