VELIKA Županica Jozić obišla prostore tvrtke Veličko d.o.o. – zapošljavaju 15 osoba, od kojih 8 s invaliditetom

Tvrtka Veličko d.o.o. počinje poslovati 2020. godine, s osnivači iste su dvije partnerske udruge sa sjedištem u Velikoj, a to su Udruga Veličanka i Udruga Ruka podrške. Prostore tvrtke, koja danas zapošljava 15 osoba, od kojih 8 s invaliditetom, s tendencijom stalnog rasta, posjetila je županica Antonija Jozić. Osnovna djelatnost tvrtke je kuhanje i dostava obroka za 350 korisnika na području županije.
Brojni uspješno provedeni projekti potaknuli su članove ovih dvaju udruga na pokretanje gospodarske djelatnosti po načelima društveno odgovornog poduzetništva, a dosadašnje iskustvo stečeno provedbom projekata, rezultiralo je time da je tvrtka 2021. godine od Zavoda za vještačenje, profesionalnu rehabilitaciju i zapošljavanje osoba sa invaliditetom dobila status integrativne radionice. Rad integrativne radionice, osim integracije invalidnih osoba u proizvodne procese, doprinosi razvoju ovog kraja jer proizvodnja podrazumijeva nabavu poljoprivrednih proizvoda i prerađevina od loklanih OPG-a, obrta i poduzeća.
„Veličko trenutno završava drugu fazu razvoja, a koja podrazumijeva dogradnju postojeće poslovno – proizvodne hale s 2 nova pogona, pogonom za preradu voća i povrća te pogonom za pekaru i proizvodnju tjestenine i pripadajućim potrebnim prostorijama, odnosno skladištima. Svrha dogradnje prvenstveno je zadovoljavanje vlastitih potreba, a potom izlazak na tržište s viškom proizvoda.
U ovoj fazi uz izgradnju i opremanje pogona plan je i postavljanje solarne elektrane na oba krova (postojeći i novi krov) kako bi se postigle uštede na električnoj energiji, a novac usmjerio na daljnji razvoj tvrtke. Vrijednost investicije je 465.017,90 eura. 450.000,00 eura financira Zavod za vještačenje, profesionalnu rehabilitaciju i zapošljavanje osoba s invaliditetom, a razliku od 15.017,90 eura financira sama tvrtka.“ – zaključila je direktorica Ana Blažević i zahvalila se županici na interesu za njihov rad.
„Svojim djelovanjem tvrtka Veličko d.o.o. je, zasigurno, ogledni model društveno odgovornog poduzetništva, a s vremenom bi mogao postati koordinator socijalno poduzetničkih aktivnosti.“ – rekla je županica čestitavši direktorici i svim djelatnicima na ostvarenim rezultatima.

Izvor: pszupanija.hr

Vezano
Vezano