Search
Close this search box.

VINKOVO U VELIKOJ Tradicija duga tri desetljeća ponovo okupila brojne ljubitelje dobrog ića i pića, uz želju za uspješnu vinogradarsku godinu

Mirisi i okusi Slavonije i mora, dobra vina, prekrasan prostor Aquaparka Shhhuma i, kao i obično, odlični tamburaši „Zlatne doline” – to je ukratko sinoć bilo Vinkovo u Velikoj. Manifestacija je održana 31. put a organizacijski ispit uspješno su položili Općina Velika i Turistička zajednica „Zlatni Papuk”. U tome su im svojim dolaskom i pripremanjem hrane i pića pomogle brojne udruge veličkog kraja kao i tradicionalni gosti, prijatelji iz RKUD „Rudar” Raša. Svi oni su se pobrinuli da iz Velike nitko ne ode ni gladan ni žedan pa su posjetitelji mogli kušati lignje, bakalare, rižoto s plodovima mora, lovački čobanac, kobasice, lepinje, palačinke…a sve zaliti vinima 12 lokalnih vinara..
Naravno, kako tradicija nalaže, sve je počelo svetom misom u župnoj crkvi a potom su se domaćini i njihovi gosti preselili na prostor Aquaparka Shhhuma gdje je od prošle godine zasađan mali vinograd, namijenjen baš ovoj prigodi. Kobasicama i slaninom ‘okićene’ trsove, kao i vinare i vinogradare veličkog kraja blagoslovio je mjesni župnik Dražen Akmačić.
Okupljene na veličkom Vinkovu, kojih je bilo iz cijele Požeštine, ali i prijatelja iz drugih krajeva Hrvatske, pozdravili su, u ime organizatora i načelnika Općine Roberta Hofmana, predsjednik KUD-a „Ivan Goran Kovačić” Bernard Gruić i direktor TZ „Zlatni Papuk” Tomislav Galić.
– Moram se najprije zahvaliti Aquaparku Shhhuma koji nam pruža gostoprimstvo drugu godinu zaredom, potom našim vinarima koji su ovdje zasadili mali vinograd i, naravno, zahvaljujem se i svim udrugama koje godinama dolaze na Vinkovo i sve vas časte kako bi bili dobri domaćini i kako bi Veliku prikazali kao mjesto koje voli sve koji dolaze kod nas. Ovo je tradicija duga 31 godinu, to uvijek bude na dan sv..Vinka i tako će biti i dalje. Nadam se da ćemo se svake godine okupljati na ovom mjestu i uživati – rekao je T.Galić.

Tekst i foto: V.Milković

Vezano
Vezano