Search
Close this search box.

VISOKA KAZNA ZA NEODGOVORNOG VOZAČA Izdan mu prekršajni nalog na novčani iznos od 4083,61  eura i  zaštitna mjera zabrane upravljanja vozilima „B“ kategorije u trajanju od 13 mjeseci!

Držao pse bez nadzora

U nedjelju 20. kolovoza 2023. oko 20 sati u Pakracu u Ulici Aleja kestenova, 84-godišnjak je bez nadzora držao dva psa koji su izašli na nogostup i napali 57-godišnjakinju te izgrizli njenog psa kojeg je vodila na povodcu.

84-godišnjaku je na mjestu događaja uručen prekršajni nalog zbog počinjenog prekršaja iz Zakona o prekršajima protiv javnog reda i mira.

Prometne nesreće tijekom protekla 24 sata

Tijekom protekla 24 sata na području PU požeško-slavonske dogodio se bijeg s mjesta prometne nesreće u Lipiku na Trgu kralja Tomislava.

Rezultati pojačanih mjera u prometu

Kako je bilo najavljeno i protekli vikend s ciljem osiguranja povoljnog stanja sigurnosti cestovnog prometa provedene su mjere pojačanog nadzora prometa, posebice usmjerene na tzv. ‘četiri glavne ubojice u prometu’ (alkohol, brzina, sigurnosni pojas i mobitel) kao i na recidiviste, odnosno višestruke počinitelje prometnih prekršaja.

Tijekom provođenja aktivnosti na području PU požeško-slavonske utvrđeno je ukupno 40 prekršaja, od čega izdvajamo osam prekršaja upravljanja vozilom pod utjecajem alkohola i deset prekršaja nepoštivanja dopuštenih brzina kretanja, a zatečen je i jedan recidivist.

Najveća novčana kazna predviđena je za prekršaj koji se dogodio u petak 18. kolovoza 2023. oko 20.55 sati u Požegi u Ulici Tina Ujevića, policijski službenici su prilikom nadzora prometa zaustavili osobni automobil bez registarskih oznaka kojim je pod utjecajem alkohola od 0,61 promil te pod zabranom za upravljanje vozilima „B“ kategorije upravljao 42-godišnjak, a također je utvrđeno da mu je poništena i vozačka dozvola.

Budući da je postojala opasnost da će nastaviti s činjenjem prekršaja 42-godišnjak je smješten u posebnu prostoriju policije te mu je izdan prekršajni nalog na novčani iznos od 4083,61  eura i  zaštitna mjera zabrane upravljanja vozilima „B“ kategorije u trajanju od 13 mjeseci.

Izvor: PU požeško-slavonska
Foto: V.Milković
 

Vezano
Vezano
Događaji
Zadnje objave
Fotogalerija
Povodom Dana županije uz spomenik hrvatskim braniteljima položeni vijenci
Besplatna kontrola tlaka i šećera u krvi
 Svetkovina Uskrsnuća Gospodnjega u požeškoj Katedrali
Blagoslov hrane u Pleternici
Uskrsni sajam i podjela posnog obroka u Požegi