Search
Close this search box.

VRHUNAC JE TOPLINSKOG VALA Na tri lokacije u Hrvatskoj izmjereno je preko 40 stupnjeva – Pakrac i Požega su među vodećima!

Meteorolozi kažu kako je danas vrhunac ovog toplinskog vala a koliko je doista vruće, pokazuju podaci sa službenih mjernih mjesta Državnog hidrometeorološkog zavoda od 16,15 sati: na tri lokacije izmjereno je preko 40 stupnjeva! Pakrac i Požega su među najtoplijim gradovima.
Zanimljivo je, kako su već danima Istra, Dalmacija i dubrovačko područje pod ‘crvenim alarmom’ no, danas je kopneni dio Hrvatske topliji od jadranskog. Izuzev Rijeke u kojoj je, na lokaciji Drenova, izmjereno 41,4 stupnja. Preko 40 stupnjeva izmjereno je na lokaciji sv.Rok Opsenica (43 stupnja) i na Mosoru (Veliki Kopel – 44,9 stupnjeva)!
Među najtoplijim gradovima u Hrvatskoj danas su Pakrac s 39,7 stupnjeva i Požega, mjerno mjesto u Ulici S.Radića s 39,1 stupanj. Na Tekiji je ‘hladnije’ – 36 stupnjeva. Na Papuku je u 16,15 sati izmjereno 31,8 stupnjeva, u Novom Zvečevu 35,3, u Trnovcu 36, te u Jakšiću 36,6 stupnjeva. Kao u našem Pakracu, 39,1 stupanj izmjereni su i u Velikoj Gorici te Soljanima. U Belišću je 39 stupnjeva a u Tenji 39,3 stupnja. Gotovo uvijek spominjani Knin imao je ‘samo’ 36,8 stupnjeva.


Pripremila: V.Milković

Vezano
Vezano
Događaji
Zadnje objave
Fotogalerija
Hrvatska – Italija na Trgu bećarca
Blagoslov novih zvona u Župi sv. Ivana Krstitelja
Bodrenje Vatrenih na Trgu bećarca
Misa povodom Dana hrvatskih branitelja Požege
Festival graševine u Kutjevu