Search
Close this search box.

VUKOVAR Održan Susret hrvatskih braniteljica iz Domovinskog rata – zastupljen bio i požeški kraj

Ovogodišnji susret hrvatskih braniteljica iz Domovinskog rata održan je jučer a u Vukovaru, a susretu, koji se svake godine održava u drugom gradu pod nazivom “Žena, majka, ratnica”, uz brojne braniteljice iz cijele Hrvatske nazočio je potpredsjednik Vlade i ministar hrvatskih branitelja Tomo Medved, izaslanik predsjednika Vlade. Prigodnom programu nazočili su i izaslanica predsjednika Hrvatskog sabora, saborska zastupnica Marijana Balić, ministar obrane Mario Banožić, županice i župani, među kojima je bila i požeška županica Antonija Jozić, potom gradonačelnici i načelnici općina, predstavnici Hrvatske vojske i policije te udruga iz Domovinskog rata.

Izaslanstva su polaganjem vijenaca i paljenjem svijeća odala počast na Memorijalnom groblju žrtava Domovinskog rata, a u crkvi Sv. Filipa i Jakova služena je misa koju je predvodio vukovarski župnik fra Ivica Jagodić. Hrvatske braniteljice su organizirale mimohod od župne crkve do Hrvatskog doma, gdje je održana svečana akademija, na kojoj su se prigodnim govorima obratili organizatori i najviši uzvanici.

Ministar Medved istaknuo je da nije bilo postrojbe u Domovinskom ratu u kojoj nisu sudjelovale i žene te je zahvalio braniteljicama na njihovom doprinosu Domovinskom ratu, ali i na svemu što su činile za svoje obitelji i društvo u cjelini od Domovinskog rata do danas.

„Sve vas povezuje iznimna snaga koju ste pokazale kao žene i kao majke, a u Domovinskom ratu i kao ratnice – braniteljice svoje obitelji i svoga doma, ali i svoje domovine i svoga naroda. Zbog toga zaslužujete priznanje i zahvalu našeg društva i države, u čijim temeljima su ugrađene sve naše žrtve, među kojima i mnoge žene.,“ poručio je minista Medved hrvatskim braniteljicama.

Susretu braniteljica u Vukovaru prisustvovao je i Klub žena iz Domovinskog rata Požega koji djeluje u sklopu Udruge ratnih veterana 63.samostalne gardijske bojne ZNG-a Požega. Boravak u Vukovaru iskorišten je i za posjet mjestu stradanja Branka Drinovca-Lege, hrvatskog branitelja iz Bresnice koji je poginuo u ovom gradu.

Izvor: Ministarstvo obrane/ V.Milković
Foto: A.Mandić

 

 

Vezano
Vezano