Search
Close this search box.

XXIV. KRIŽNI PUT MLADIH POŽEŠKE BISKUPIJE Pod geslom bl.Jule Ivanišević „Idem služiti Isusu”!

Povjerenstvo za pastoral mladih organizira XXIV. križni put mladih Požeške biskupije koji će se održati u subotu, 18. ožujka 2023. na relaciji Staro Petrovo Selo – Požega pod geslom bl. Jule Ivanišević u čijoj se godini nalazimo: „Idem služiti Isusu“.
Program križnog puta započinje okupljanjem u jutarnjim satima u Starom Petrovom Selu kod župne crkve krštenja bl. Jule odakle će se u 8.00 sati krenuti preko Godinjaka, Tisovca, Dolačkog grada, Starog Brestovca, Brestovca, Nurkovca i Završja prema Požegi gdje će križni put završiti euharistijskim slavljem u požeškoj Katedrali u 18.30 sati koje će predvoditi požeški biskup msgr. Antun Škvorčević.

ž
Uz druge mlade, na sudjelovanje u ovoj pobožnosti pozivamo i ovogodišnje krizmanike, napose iz župa Posavskog i Katedralnog arhiđakonata, osobito onih kroz koje prolazi križni put mladih. S njima trebaju biti njihovi voditelji (župnici, župni vikari ili vjeroučitelji…). Mladima treba pripomenuti kako se radi prvenstveno o pobožnosti, molitvi i žrtvi te se od njih očekuje da na taj način sudjeluju u hodu. Križni put se ne odgađa zbog lošeg vremena te je potrebno ponijeti nešto hrane, zaštitu od kiše, rezervnu odjeću i čarape te dobru obuću za hod. Prilikom dolaska u Staro Petrovo Selo voditelj pojedine skupine sudionika križnog puta prijavit će svoju župu (skupinu) zbog čega je potrebno doći nešto ranije. Kotizacija za sudjelovanje iznosi 2 eura po osobi. Sve ostale informacije vezane uz križni put mladih moguće je dobiti kod povjerenika za pastoral mladih vlč. Marijana Pavelića (Mob. 098/9315-084; Email: marijan.pavelic@gmail.com) kojemu je također, najkasnije do 13. ožujka, potrebno prijaviti broj sudionika križnog puta iz pojedine župe.


Neka svećenici i vjeroučitelji, napose iz župa Posavskog i Katedralnog arhiđakonata te grada Požege upoznaju mlade u svojim župama sa spomenutim događajem te ih potaknu da u njemu sudjeluju i organizirano ih dovedu.

Izvor: Požeška biskupija

Vezano
Vezano