ZA NE POVJEROVATI Bez položenog vozačkog ispita i u alkoholiziranom stanju vozio automobil – pokušao je pobjeći policiji koja ga je zaustavila!

U ugostiteljskom objektu se verbalno i tjelesno sukobili

Policijski službenici su dovršili kriminalističko istraživanje i utvrdili da su se dana 25. lipnja 2023. oko 21 sat u Požegi u Ulici sv. Roka na terasi ugostiteljskog objekta verbalno i tjelesno sukobila dvojica muškaraca starosti 47 i 61 godinu. 

Tom prilikom 61-godišnjak je lakše ozlijeđen, a protiv obojice slijedi optužni prijedlog zbog počinjenog prekršaja iz Zakona o prekršajima protiv javnog reda i mira.

Narušavao javni red i mir pa omalovažavao i vrijeđao policijske službenike

U petak 14. srpnja 2023. oko 17 sati u Pleternici u Ulici Ivana Šveara u ugostiteljskom objektu, 40-godišnjak je pod vidnim utjecajem alkohola (odbio alkotest) vikao na 23-godišnju djelatnicu jer mu je odbila poslužiti alkoholno piće, a prilikom postupanja omalovažavao i vrijeđao policijske službenike.

Budući da je postojala opasnost da će nastaviti s činjenjem prekršaja 40-godišnjak je uhićen i smješten u posebnu prostoriju policije te će biti priveden na Prekršajni odjel Općinskog suda u Požegi, a protiv njega slijedi i optužni prijedlog zbog počinjenih prekršaja iz Zakona o prekršajima protiv javnog reda i mira.

Prije stjecanja prava na upravljanje i pod utjecajem alkohola upravljao vozilom i ugrožavao promet

U subotu 15. srpnja 2023. oko 2.25 sati u Požegi u Industrijskoj ulici, vozač koji je upravljao osobnim automobilom prilikom nadzora brzine nije se zaustavio policijskim službenicima već je nastavio vožnju te se oglušio na zvučne i svjetlosne signale službenog vozila i nastavio vožnju do mjesta Vidovci gdje je i zaustavljen.

Nadalje je utvrđeno da je osobnim automobilom prije stjecanja prava na upravljanje i pod utjecajem alkohola od 1,36 promila upravljao 23-godišnjak.

Budući da je postojala opasnost da će nastaviti s činjenjem prekršaja 23-godišnjak je smješten u posebnu prostoriju policije i protiv njega slijedi prekršajni nalog zbog počinjenih prekršaja iz Zakona o sigurnosti prometa na cestama.

Izvor: PU požeško-slavonska

Foto: V.Milković
 

Vezano
Vezano
krispan-nasl
Izrada ukrasa za krispane!

Bećarski šor u Pleternici je spreman za adventska zbivanja i preostalo je još samo okititi krispane. Stoga je Muzej bećarca…