Najčitanije

 • Fotogalerije

  ZA NE POVJEROVATI Pijan zaspao za volanom pa sletio s kolnika, pokradeno i preko 100 stabala!!

  Prijavljena krađa stabala
  U razdoblju od 15. srpnja do 2. kolovoza 2022. u blizini mjestu Dereza, nepoznati počinitelj (ili više njih) je posjekao preko 160 stabala u vlasništvu „Hrvatskih voda“.
  Policijski službenici tragaju za nepoznatim počiniteljem protiv kojeg slijedi kaznena prijava.

  Dragovoljno predao dva trotilska metka
  U četvrtak 22. rujna 2022. na području Pleternice, anonimni građanin je policijskim službenicima predao dva trotilska metka. Navedeno je izuzeto i pohranjeno u prostorije policije do uništenja.
  I dalje je u tijeku akcija „Manje oružja-manje tragedija“ za sigurniju budućnost bez oružja te građani mogu bez sankcija predati oružje i eksplozivna sredstva ukoliko ih nedozvoljeno posjeduju i na taj način učiniti svoj dom sigurnijim, a možda time spasiti i nečiji život.
  Bitno je da građani sami ne donose oružje i eksplozivna sredstva već da želju za dragovoljnom predajom prijave na broj 192 te sačekaju dolazak osposobljenih policijskih službenika koji će na dogovoreno mjesto doći u civilnoj odjeći vozilom bez policijskih obilježja.

  Pijan zaspao za volanom pa sletio s kolnika
  U četvrtak 22. rujna 2022. oko 5.20 sati u mjestu Donji Emovci 44-godišnji vozač koji je pod utjecajem alkohola od 1,83 promila upravljao osobnim automobilom marke „Peugeot“, požeških registarskih oznaka, zaspao je za volanom i sletio u putni kanal.
  Protiv 44-godišnjaka slijedi prekršajni nalog zbog počinjenih prekršaja iz Zakona o sigurnosti prometa na cestama.

  Najava pojačanih mjera u prometu
  Policijski službenici PU požeško-slavonske će tijekom nadolazećeg vikenda provoditi pojačane aktivnosti nadzora prometa usmjerene na sprječavanje i sankcioniranje najtežih prometnih prekršaja, a posebno će se nadzirati i sankcionirati vožnja pod utjecajem alkohola, vožnja nedopuštenom brzinom, nepropisno korištenje mobitela tijekom vožnje te korištenje sigurnosnog pojasa u vozilima, ali i svi ostali prekršaji u cestovnom prometu. Također će se provoditi nadzor recidivista odnosno višestrukih počinitelja prekršaja prema kojima će se primjenjivati sve zakonom propisane mjere.
  Upozoravamo sve sudionike u prometu da se pridržavaju prometnih propisa.

  Izvor: PU požeško-slavonska

  Foto: V.Milković

  Mudra izreka

 • “Tko nikad ne putuje, živi život pun predrasuda” (Carlo Goldoni)

 • Najnovije

 • Program Kazališta u veljači