Najčitanije

 • Fotogalerije

  ZA NE POVJEROVATI Upravljao osobnim automobilom pod utjecajem alkohola od 3,19 promila

  Upravljao osobnim automobilom pod utjecajem alkohola od 3,19 promila
  U nedjelju 6. studenoga 2022. oko 19.45 sati u Kutjevu u Ulici Tihomila Badovinca, policijski službenici su prilikom nadzora prometa zaustavili osobni automobil marke „Fiat“, požeških registarskih oznaka, kojim je prije stjecanja prava na upravljanje i pod utjecajem alkohola u organizmu u koncentraciji od 3,19 promila upravljao 50-godišnjak. Budući da je postojala opasnost da će nastaviti s činjenjem prekršaja 50-godišnjak je smješten u posebnu prostoriju policije i protiv njega slijedi prekršajni nalog zbog počinjenih prekršaja iz Zakona o sigurnosti prometa na cestama.

  U prometnim nesrećama ozlijeđene dvije osobe
  U subotu 5. studenoga 2022. oko 8.45 sati u mjestu Prekopakra u Ulici Stjepana Širca, 36-godišnji vozač koji je upravljao osobnim automobilom marke „Opel“, daruvarskih registarskih oznaka, udario je u 12-godišnje dijete koje je u tom trenutku upravljalo biciklom preko obilježenog pješačkog prijelaza. U prometnoj nesreći dijete je teško ozlijeđeno.
  Vezano za navedenu prometnu nesreću slijedi posebno izvješće nadležnom državnom odvjetništvu. Također je utvrđeno da je osobnom automobilu istekla važnost prometne dozvole te je 36-godišnjem vozaču na mjestu događaja uručena obavijest o počinjenom prekršaju iz Zakona o sigurnosti prometa na cestama.
  Istoga dana, oko 22.40 sati između mjesta Požega i Mihaljevci, 18-godišnji vozač koji je upravljao osobnim automobilom marke „Ford“, požeških registarskih oznaka, uslijed neprilagođene brzine sletio je s kolnika u putni kanal, udario u zemljanu površinu te se vozilo odbacilo nazad na kolnik i prevrnulo na bok, nakon čega je u podvozje „Forda“ udario 26-godišnji vozač osobnog automobila marke „Chevrolet“, požeških registarskih oznaka, a koji se iz suprotnog smjera kretao neprilagođenom brzinom. U prometnoj nesreći 18-godišnjak je lakše ozlijeđen i protiv njega slijedi prekršajni nalog, dok je 26-godišnjem vozaču na mjestu događaja naplaćena novčana kazna zbog počinjenog prekršaja iz Zakona o sigurnosti prometa na cestama.
  Tijekom proteklog vikenda na području PU požeško-slavonske bilježimo dva bijega s mjesta prometne nesreće u Požegi u Mlinskoj ulici i u mjestu Ramanovci te četiri prometne nesreće s materijalnom štetom u mjestima Oblakovac i Daranovci, u Kutjevu u Ulici Republike Hrvatske i u Lipiku u Ulici Ergela.

  Rezultati pojačanih mjera u prometu
  Kako je bilo najavljeno i protekli vikend s ciljem osiguranja povoljnog stanja sigurnosti cestovnog prometa provedene su mjere pojačanog nadzora prometa, posebice usmjerene na tzv. ‘četiri glavne ubojice u prometu’ (alkohol, brzina, sigurnosni pojas i mobitel) kao i na recidiviste, odnosno višestruke počinitelje prometnih prekršaja.
  Tijekom provođenja aktivnosti na području PU požeško-slavonske utvrđeno je ukupno 52 prekršaja, od čega izdvajamo šest prekršaja upravljanja vozilom pod utjecajem alkohola i 18 prekršaja nepoštivanje dopuštenih brzina kretanja.
  Najveća novčana kazna predviđena je za prekršaj koji se dogodio u nedjelju 6. studenoga 2022. oko 19.45 sati u Kutjevu u Ulici Tihomila Badovinca gdje su policijski službenici zaustavili osobni automobil kojim je prije stjecanja prava na upravljanje i pod utjecajem alkohola od 3,19 promila upravljao 50-godišnjak.
  Vozaču je izdan prekršajni nalog na novčani iznos od 20.000,00 kuna i zaštitna mjera zabrane upravljanja vozilima „B“ kategorije u trajanju od tri mjeseca.

  Izvor: PU požeško-slavonska

  Mudra izreka

 • „Beskoristan život je isto što i rana smrt” ( Johann Wolfgang Goethe )

 • Najnovije