Search
Close this search box.

ZA PRAZNIK RADA Tko kuha najbolji čobanac – natjecanje 1. svibnja u parku kraj Orljave

U organizaciji Turističke zajednice Grada Požege i Grada Požege u parku pored Orljave 1. svibnja održava se tradicionalno natjecanje u kuhanju slavonskog čobanca “Požeški kotlić”. Ovaj događaj svake godine okupi brojne natjecatelje iz cijele Slavonije. Manifestacija je otvorenog karaktera i namijenjena je natjecateljima, ali i svim posjetiteljima koji žele sa svojom obitelji provesti ugodno vrijeme na otvorenom u Požegi.
Turistička zajednica Grada Požege za sve natjecatelje osigurava meso, vodu i drva za potpalu, dok je svaki natjecatelj dužan osigurati kotlić za kuhanje i začine prema vlastitom receptu. Svečano otvorenje natjecanje održat će se u 10:45 sati, u 11 sati će pucanj iz topa Povijesne postrojbe Gradska straža Požega označiti početka kuhanja koje traje sve do 13,30, dok će se pobjednici proglasiti u 14 sati.
Posebno smo zahvalni Lovačkom savezu Požeško – slavonske županije koji se uključio u organizaciju ovogodišnje manifestacije. Njihovi će članovi pripremiti više stotina litara čobanca koji će biti besplatan za sve posjetitelje. Posebna zahvala ide tvrtki FI.-MA. d.o.o. iz Nove Gradiške te Zagrebačkoj pivovari. Događaj je ove godine i humanitarnog karaktera pa će tako svi zainteresirani moći ostaviti svoje priloge za pomoć Udruzi osoba s invaliditetom Požeško – slavonske županije. U sklopu manifestacije organiziran je zabavni program za najmlađe s posebnim iznenađenjem. Tu su i brojni izlagači koji će upotpuniti ponudu – Obrt Baja koji nudi suvenira od drveta, OPG Božica Dobrić s bogatom ponudom kaktusa, sukulenata i biljnih krema, zatim tu je OPG Carpinus s tradicionalnim suhomesnatim proizvodima, dok će Udruga KIS prezentirati tradicijske tekstilne rukotvorine, ukrase i nakit, OPG Vesna Perić nudit će domaća vina, a za ugostiteljsku ponudu pobrinut će se Grill King.
Za dobru zabavu tu je TS Zlatna dolina koji će nas zabavljati tijekom cijeloga dana.
Pozivamo sve naše sugrađane, prijatelje i goste da nam se pridruže u nedjelju, 1. svibnja u Zvečevačkom parku kako bismo zajedno proslavili ovogodišnji Praznik rada.

Izvor. pozega.hr

Vezano
Vezano