Search
Close this search box.

ZA VRIJEME POJAČANE KONTROLE PROMETA TIJEKOM VIKENDA Policija evidentirala 105 prekršaja, najveća izrečena kazna je 13 800 kuna

Ubijanje ili mučenje životinja
U nedjelju 15. svibnja 2022. oko 22 sata, u mjestu Hrnjevac, nepoznati počinitelj (ili više njih) je ustrijelio psa. Policijski službenici tragaju za nepoznatim počiniteljem protiv kojeg slijedi kaznena prijava zbog kaznenog djela „Ubijanje ili mučenje životinja“.

Rezultati pojačanih mjera u prometu
Kako je bilo najavljeno i protekli vikend s ciljem osiguranja povoljnog stanja sigurnosti cestovnog prometa provedene su mjere pojačanog nadzora prometa posebice usmjerene na tzv. ‘četiri glavne ubojice u prometu’ (alkohol, brzina, sigurnosni pojas i mobitel) kao i na recidiviste, odnosno višestruke počinitelje prometnih prekršaja. Tijekom provođenja aktivnosti na području PU požeško-slavonske utvrđeno je ukupno 105 prekršaja, od čega ističemo 13 prekršaja vožnje pod utjecajem alkohola, 14 prekršaja ne korištenja sigurnosnog pojasa, 57 prekršaja nepoštivanja dopuštenih brzina kretanja, a zatečen je i jedan recidivist.
Najveća novčana kazna predviđena je za prekršaj koji se dogodio u subotu 20. svibnja 2022. oko 23.35 sati u Požegi u Dubrovačkoj ulici gdje su policijski službenici prilikom nadzora prometa zaustavili 30-godišnjeg vozača koji je pod utjecajem alkohola od 1,86 promila upravljao teretnim automobilom. Budući da je postojala opasnost da će nastaviti s činjenjem prekršaja 30-godišnjak je smješten u posebnu prostoriju policije. Vozaču je izdan prekršajni nalog na novčani iznos od 13.800,00 kuna i zaštitna mjera zabrane upravljanja vozilom „B“ kategorije u trajanju od šest mjeseca.

Izvor: PU požeško-slavonska

Vezano
Vezano