Search
Close this search box.

ZAGRAĐE Darko Čengić nije više trener Nogometnog kluba „Graničar“

Poslije godinu dana obavljanja trenerskog posla u Nogometnom klubu „Graničar“ iz Zagrađa, Darko Čengić više nije trener ovoga županijskog prvoligaša. Naime, završetkom zadnjeg 26. kola prvenstvene sezone 2021./22. Prve županijske nogometne lige požeško- slavonske, između trenera i kluba zaključena je suradnja te su se dogovorno razišli. Tim povodom nakratko smo razgovarali s trenerom Čengićem i doznali neke pojedinosti o razlozima njegovog odlaska iz kluba koji je završio na osmom mjestu prvenstvene ljestvice, iako su očekivanja bila veća.

Ostali bez devet igrača

-Ostali smo bez nekoliko igrača iz početne postave, iz kluba su otišli Jan Midlih, Stjepan Jovanović, Jakov Šinko, Josip Petković, ozlijedio se Marin Markota, a  prestali su igrati Željko Jagodić i Željko Turić. Zbog poslovnih obaveza, vrlo malo utakmica je odigrao Vinko Ančurovski,  a uoči zadnja dva kola ekipu je napustio zbog mirovne misije i Adam Srdarević. To je je ukupno devet  igrača, što bi bio velik udarac i za svaki veći klub u višem rangu natjecanja, a kamoli za nas-kazao je D. Čengić te zahvalio igračima Graničara i upravi na podršci tijekom sezone.

Uspješan početak proljetne sezone

-S rezultatom nisam zadovoljan jer ovo su neka nova vremena i načini rada za koje definitivno nisam. Bio sam sretan prva tri kola jer smo bili na čelu Prve županijske nogometne lige, a od tada do kraja prvenstva mislim da nam je nedostajalo ambicije za ono nešto više. Imam dosta godina i dugo sam trener u nogometu, ali sam prelomio-ili ću biti trener igračima koji žele trenirati i koji su svjesni da je to njihova obaveza i dužnost, ili ću već sada završiti u nogometnoj mirovini. Nije nikakva tajna da svi treneri vole imati igrače koji znaju, ali i koji mogu to pokazati na terenu jer bez rada nema rezultata. Ovo sada sve mi više nalikuje na rekreaciju koja se u puno slučajeva i nerealno nagrađuje, a onda je teško biti sve u jednoj osobi: pedagog, psiholog, liječnik, fizioterapeut, otac i majka igraču. Znamo da bi puno toga igrači trebali donijeti od kuće u smislu odgoja i sportske kulture te radnih navika i proći škole nogometa mlađih kategorija, što u puno primjera iz prakse očito da nije-zaključio je Darko Čengić te na kraju poručio: „Graničari“, sretno vam dalje i hvala vam za sve!

Zahvala bivšem treneru

Klupski dopredsjednik Bruno Horvat zahvalio je bivšem treneru na odličnoj suradnji na klupi i na terenu. – Čengić je veliki radnik i entuzijast i hvala mu na svemu što je dobro učinio u godini dana svoga mandata na klupi NK Graničar. Želimo mu sve najbolje u daljnjoj nogometnoj trenerskoj karijeri, a naša vrata su mu uvijek otvorena-poručio je B. Horvat te napomenuo kako će novo ime trenera klub uskoro objaviti na svojoj Facebook stranici.

Tekst: I. Tomić

Foto: I. Tomić, NK Graničar

Vezano
Vezano