Search
Close this search box.

ZAJEDNICA TEHNIČKE KULTURE Održan Festival tehničke kulture Aurea Fest

Osnovna škola fra Kaje Adžića u Pleternici jučer je bila domaćin Festivala tehničke kulture Aurea fest, u sklopu kojega kojeg je održana i županijska razina natjecanja Modelarske lige uz popratne tehničke radionice i prezentacije rada i tvorevina udruga u tehničkoj kulturi.
Pozdravivši natjecatelje, članove povjerenstva i sve prisutne goste, predsjednik Zajednice tehničke kulture Đuka Pelcl istaknuo je kako je ovo kruna rada svih koji rade u modelarstvu. – Danas trebamo u najboljem svijetlu pokazati što smo stvarali i radili u proteklom vremenu. Svi vi koji ste ovdje došli ste pobjednici, jer sudjelujete u našem tradicionalnom druženju i radu – rekao je predsjednik Zajednice tehničke kulture.
Prigodnim riječima sve prisutne pozdravio je i zamjenik gradonačelnice Pleternice Domagoj Katić koji je svim natjecateljima poželio puno uspjeha u natjecanju. – Svi ste vi već pobjednici jer biti dio jedne velike ekipe koja se danas ovdje nalazi, odvojiti svoje vrijeme za dodatan razvoj i rast, uistinu je jedna velika pobjeda – rekao je Domagoj Katić.
Festival tehničke kulture Aurea Fest otvorio je zamjenik županice Ferdinand Troha koji je istaknuo kako je tehnička kultura vrlo bitna ne samo kroz školovanje nego i u cijelome životu, radu i djelovanju svakog pojedinca.
– Drago mi je da od malena gajite simpatije prema tehničkoj kulturi jer je ona jedan od nositelja progresa koji je svima potreban. Danas ćete se natjecati u vašim znanjima i vještinama koje ste usavršili sa svojim mentorima, a vjerujem da povjerenstvo neće imati lak zadatak odabrati tko će predstavljati našu županiju na višim razinama natjecanja – rekao je zamjenik Troha.

Izvor: pszupanija.hr

 


Vezano
Vezano