Search
Close this search box.

ZAJEDNIŠTVO I U MIRU Udruga ratnih veterana 63. samostalne gardijske bojne ZNG Požega i Udruga branitelja „Uskok-Senj” potpisale sporazum o suradnji

Predsjednik Udruge ratnih veterana 63.samostalne gardijske bojne ZNG Požega Dragan Valenta i predsjednik Udruge branitelja „Uskoj – Senj” Milan Tomljanović, potpisali su Sporazum o suradnji. Uz članove obje udruge, potpisivanju sporazuma u gradskoj vijećnici Požege prisustvovali su i gradonačelnik dr.sc.Željko Glavić kao i gradonačelnik Senja Jurica Tomljanović.

 

Dragan Valenta je podsjetio kako je suradnja s gradonačelnikom Senja započela prije koju godinu kad im je pomogao u projektu obnove u potresu srušene kuće jednom branitelju na Banovini, a sad se suradnja nastavlja i s njihovom braniteljskom udrugom. – Suradnju s braniteljima Senja želimo razvijati s glavnim ciljem a to je održavanje digniteta Domovinskog rata. Želimo nastaviti dalje s ključnom riječju, koju ja uvijek spominjem, a to je zajedništvo. Imali smo ga u ratu i sad ga trebamo održati i u miru. Zajedno smo stvorili ovu državu, sad ju zajednički trebamo i izgrađivati.

 

Gradonačelnik Glavić je kazao kako Požega nije u ratu stradala kao neki drugi gradovi, ali je imala svoju, 123.brigadu iz koje su mnogi dali svoje živote za slobodu, ranjeni su ili nestali. – Pozdravljam činjenicu da se družite i surađujete kao uspomenu na dane Domovinskog rata. Time čuvate sjećanja za buduće generacije – – istakao je gradonačelnik Glavić.
Gost iz Senja, gradonačelnik Jurica Tomljanović, podsjetio je kako se njihov grad, potaknut inicijativom požeškog branitelja Josipa Širića, uključio u obnovu jedne kuće na Banovini. Drago mu je, rekao je, što se suradnja nastavlja preko braniteljskih udruga. – Bitno je nastaviti zajedništvo koje nas je krasilo 1991.godine. Bitno je da se povezujemo, da razmjenjujemo mišljenja i da vrijednosti Domovinskog rata nikad ne zaboravimo – naglasio je J.Tomljanović.

 

Na zajedništvo i razvijanje suradnje dviju udruga pozvao je i predsjednik Udruge „Uskok – Senj” Milan Tomljanović.


Tekst i foto: V.Milković

 

Vezano
Vezano